Μοσχαράκι λεμονάτο

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρές μερίδες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι      

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Σε πρώτη φάση, βράζετε το μοσχαράκι για 1 ώρα σε ζωμό λαχανικών ή αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και κρατάτε 1 ποτήρι από το ζωμό του.
    Βήμα 2
    Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
    Βήμα 3
    Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    Βήμα 4
    Προσθέτετε τον ζωμό που κρατήσατε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά και να μείνει με τη σάλτσα του.
    Βήμα 5
    Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιών.
    Βήμα 6
    Αλατοπιπερώνετε και το βράζετε για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Βήμα 7
    Μπορείτε να σερβίρετε το λεμονάτο μοσχαράκι με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.  www.newsbeast.gr