Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρές μερίδες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1Σε πρώτη φάση, βράζετε το μοσχαράκι για 1 ώρα σε ζωμό λαχανικών ή αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και κρατάτε 1 ποτήρι από το ζωμό του.Βήμα 2Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.Βήμα 3Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.Βήμα 4Προσθέτετε τον ζωμό που κρατήσατε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά και να μείνει με τη σάλτσα του.Βήμα 5Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιών.Βήμα 6Αλατοπιπερώνετε και το βράζετε για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.Βήμα 7Μπορείτε να σερβίρετε το λεμονάτο μοσχαράκι με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. www.newsbeast.gr