Κοτόπουλο με λεμόνι και θυμάρι

Υλικά

  • 450 γρ. κοτόπουλο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, απογυμνωμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι      

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το ψιλοκομμένο θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
    Βήμα 2
    Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το στο μείγμα με το ελαιόλαδο.
    Βήμα 3
    Αφήστε να μαριναριστεί για 10 λεπτά.
    Βήμα 4
    Ρίξτε ελάχιστο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
    Βήμα 5
    Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.    www.newsbeast.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κότσι στη γάστρα

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Φτιάξτε σπιτική μαγιονέζα εύκολα και γρήγορα

Αλλεργικές παθήσεις σχετίζονται με ψυχικές διαταραχές

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων