Κοτόπουλο με λεμόνι και θυμάρι

Υλικά

  • 450 γρ. κοτόπουλο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, απογυμνωμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι      

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το ψιλοκομμένο θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
    Βήμα 2
    Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το στο μείγμα με το ελαιόλαδο.
    Βήμα 3
    Αφήστε να μαριναριστεί για 10 λεπτά.
    Βήμα 4
    Ρίξτε ελάχιστο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
    Βήμα 5
    Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.    www.newsbeast.gr