Η σφαγή των μικρών επιχειρήσεων...

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί ότι εξαιτίας της κρίσης κινδυνεύει με πτώχευση το 20% των ελληνικών επιχειρήσεων. Και φυσικά μιλάμε για επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες.


Ποια είναι η αντίδραση της κυβέρνησης: η ψήφιση ενός Πτωχευτικού Κώδικα που αφανίζει τους χρεοκοπημένους. Κι αυτό για... χατίρι των τραπεζών, τις οποίες ο ελληνικός λαός έχει ανακεφαλαιοποιήσει με 50 δισ. την τελευταία δεκαετία.

Η κυβέρνηση γνωρίζει τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ - δεν χρειάζεται να είσαι ξεφτέρι άλλωστε για να καταλάβεις ότι έχουν βάση. Αλλά η στρατηγική της δεν είναι να προστατεύσει τις μικρές επιχειρήσεις. Είναι να παραδώσει τους μικρούς επιχειρηματίες στους πιστωτές τους.

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης για τη μεσαία τάξη. Οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να μειωθούν. Στο σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Κομισιόν για το ταμείο ανάκαμψης δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε μισή αράδα για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι περισσότερο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θέλουν να απαλλαγούν από τον ανταγωνισμό των μικρών και οι τράπεζες θέλουν να κατάσχουν περιουσίες για να βελτιώσουν τη θέση τους. Και η κυβέρνηση αυτή δουλεύει για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Χωρίς καν να το κρύβει.

Αλλά οι μικρές επιχειρήσεις είναι το 99% της ελληνικής οικονομίας. Και όλος αυτός ο κόσμος έχει τη δύναμη να αντισταθεί. Αρκεί να ανοίξει τα μάτια του και να καταλάβει επιτέλους τι γίνεται...

ΑΥΓΗ