Η σφαγή των μικρών επιχειρήσεων...

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί ότι εξαιτίας της κρίσης κινδυνεύει με πτώχευση το 20% των ελληνικών επιχειρήσεων. Και φυσικά μιλάμε για επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες.


Ποια είναι η αντίδραση της κυβέρνησης: η ψήφιση ενός Πτωχευτικού Κώδικα που αφανίζει τους χρεοκοπημένους. Κι αυτό για... χατίρι των τραπεζών, τις οποίες ο ελληνικός λαός έχει ανακεφαλαιοποιήσει με 50 δισ. την τελευταία δεκαετία.

Η κυβέρνηση γνωρίζει τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ - δεν χρειάζεται να είσαι ξεφτέρι άλλωστε για να καταλάβεις ότι έχουν βάση. Αλλά η στρατηγική της δεν είναι να προστατεύσει τις μικρές επιχειρήσεις. Είναι να παραδώσει τους μικρούς επιχειρηματίες στους πιστωτές τους.

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης για τη μεσαία τάξη. Οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να μειωθούν. Στο σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Κομισιόν για το ταμείο ανάκαμψης δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε μισή αράδα για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι περισσότερο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θέλουν να απαλλαγούν από τον ανταγωνισμό των μικρών και οι τράπεζες θέλουν να κατάσχουν περιουσίες για να βελτιώσουν τη θέση τους. Και η κυβέρνηση αυτή δουλεύει για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Χωρίς καν να το κρύβει.

Αλλά οι μικρές επιχειρήσεις είναι το 99% της ελληνικής οικονομίας. Και όλος αυτός ο κόσμος έχει τη δύναμη να αντισταθεί. Αρκεί να ανοίξει τα μάτια του και να καταλάβει επιτέλους τι γίνεται...

ΑΥΓΗ


 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων