Κεφτεδάκια λαχανικών που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι


Υλικά

350 γρ πατάτες

160 γρ καρότα

160 g φασολάκια

150 γρ κολοκυθάκια

70 γρ πράσα

100 γρ παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά

1 σκελίδα σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Μοσχοκάρυδο για γεύση

Αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα

40 γρ. τριμμένη φρυγανιά

1 αυγό    

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και τις μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε  ενώ είναι ακόμα ζεστές και τις πολτοποιούμε για να πάρουμε έναν πουρέ.

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Μόλις αρωματιστεί το λάδια αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα πράσα. Τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, τα φασόλια και τα κολοκυθάκια. Μαγειρεύουμε  για περίπου 10 λεπτά έτσι ώστε τα λαχανικά να παραμείνουν ελαφρώς τραγανά. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.  

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, την παρμεζάνα, τα αυγά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα λαχανικά μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά και σε ένα άλλο το αυγό. Περνάμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά.

Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί.   www.govastileto.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων