Κεφτεδάκια λαχανικών που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι


Υλικά

350 γρ πατάτες

160 γρ καρότα

160 g φασολάκια

150 γρ κολοκυθάκια

70 γρ πράσα

100 γρ παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά

1 σκελίδα σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Μοσχοκάρυδο για γεύση

Αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα

40 γρ. τριμμένη φρυγανιά

1 αυγό    

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και τις μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε  ενώ είναι ακόμα ζεστές και τις πολτοποιούμε για να πάρουμε έναν πουρέ.

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Μόλις αρωματιστεί το λάδια αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα πράσα. Τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, τα φασόλια και τα κολοκυθάκια. Μαγειρεύουμε  για περίπου 10 λεπτά έτσι ώστε τα λαχανικά να παραμείνουν ελαφρώς τραγανά. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.  

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, την παρμεζάνα, τα αυγά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα λαχανικά μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά και σε ένα άλλο το αυγό. Περνάμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά.

Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί.   www.govastileto.gr