10 τροφές που δεν πρέπει να προσφέρεις στον σκύλο σου

Το να δίνεις στο σκυλί σου λίγο από το αγαπημένο σου φαγητό δεν είναι τόσο κακό, αν είναι το «σωστό» φαγητό, σωστά; Όχι απαραίτητα. Σύμφωνα με τη Δρ. Cailin Heinze, κτηνιατρική διατροφολόγο, «υπάρχουν τρόφιμα που είναι ασφαλή για τους ανθρώπους, αλλά δεν είναι ασφαλή για σκύλους».



Εδώ σου έχουμε 10 τρόφιμα, που σίγουρα πρέπει να αποφύγεις να προσφέρεις στον σκύλο σου.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο περιέχουν περσίνη, η ελάχιστη κατανάλωση είναι καλή για τους ανθρώπους. Ωστόσο, έστω και μια μικρή ποσότητα μπορεί να κάνει τον σκύλο σου να κάνει εμετό ή να έχει διάρροια. Οι σπόροι του αβοκάντο μπορούν να κολλήσουν στο στομάχι ή τα στο έντερό του.

Σταφύλια και σταφίδες

Είναι δηλητηριώδη για τα σκυλιά και μία από τις πιο σοβαρές επιπλοκές είναι η νεφρική ανεπάρκεια. Μία ή δύο σταφίδες μπορεί να είναι τοξικές για μερικά σκυλιά. Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να προκαλέσεις όσο πιο σύντομα μπορείς εμετό στο κατοικίδιό σου.

Κρεμμύδια και σκόρδο

Αυτά τα δύο τρόφιμα είναι δηλητήριο για ένα σκυλί. Δεν έχει σημασία αν είναι σε σκόνη, ωμά ή μαγειρεμένα. Μπορούν να σκοτώσουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια του σκύλου σου και να προκαλέσουν αναιμία. Σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση.



Σχοινόπρασο


Το σχοινόπρασο είναι επίσης δηλητηριώδες για το κατοικίδιό σου, σε οποιαδήποτε μορφή του. Έτσι, καλύτερα να κρατήσεις μακριά τον σκύλο σου από το κήπο.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί μπορεί να προκαλέσουν στον σκύλο σου εμετό, αδυναμία και κατάθλιψη. Κάποια είδη ξηρών καρπών, μάλιστα, έστω και σε μικρή ποσότητα, μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι η διάρροια, ο εμετός, το τρέμουλο και οι πυρετοί.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα περιέχει τοξικές ουσίες που ονομάζονται μεθυλοξανθίνες και θεοβρωμίνη. Ακόμη και ένα μικρό κομματάκι από τη σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει διάρροια και εμετό στον τετράποδο φίλο σου. Έχει συνδεθεί με επιληπτικές κρίσεις και ακανόνιστη καρδιακή λειτουργία, οπότε κράτησέ τη μακριά από το σκύλο σου.

Καφεΐνη

Μια σταγόνα καφέ που μπορεί να έχει χυθεί στο πάτωμα δεν θα προκαλέσει τίποτα στο κατοικίδιο σου, αλλά αν φύγει από τη προσοχή σου, ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να το κάνει υπερκινητικό ή ανήσυχο.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ επηρεάζει τα σκυλιά με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζει τους ανθρώπους, αλλά προκαλεί πολύ λιγότερα προβλήματα. Το αλκοόλ μπορεί να κάνει έναν σκύλο να κάνει εμετό και να έχει διάρροια. Μπορεί επίσης να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα. Όσο μικρότερο είναι το σκυλί, τόσο χειρότερα είναι τα αποτελέσματα.

Ωμά αυγά

Τα ωμά αυγά δεν είναι απαραιτήτως τοξικά, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Έτσι, για την καλύτερη ασφάλεια του σκύλου σου, καλό είναι να τα αφαιρέσεις από τη διατροφή του.

Ξυλιτόλη

Η ξυλιτόλη είναι φυσική ουσία η οποία χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε διάφορα τρόφιμα. Είναι πολύ πιο τοξική από τη σοκολάτα για το κατοικίδιό σου. Μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως τρέμουλο, εμετό και αδυναμία.    govastileto.gr