Κύπρος, τόπος με ελληνική ταυτότητα.

Η Κύπρος, το τρίτο σε μέγεθος νησί της Μεσογείου, είναι ένας τόπος με ελληνική ταυτότητα, όπου η ομορφιά της φύσης διατηρείται αναλλοίωτη και η πολιτιστική
παράδοση διαφυλάσσεται ως πολύτιμη κληρονομιά.
Η Κύπρος στολίζεται από ξακουστά αρχαία μνημεία, που φανερώνουν το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στη διαδρομή των αιώνων.
Η Κύπρος έχει βαθιές ρίζες στη χριστιανική πίστη και λατρεία, όπως μαρτυρούν η μονή Κύκκου, οι βυζαντινές εκκλησίες στην οροσειρά του Τροόδους και δεκάδες ακόμη θρησκευτικά μνημεία, διάσπαρτα σε όλο το νησί.
Η Κύπρος ικανοποιεί απόλυτα τους λάτρεις της θάλασσας, καθώς διαθέτει μια ακτογραμμή 650 χιλιομέτρων με απόμερες αλλά και πολυσύχναστες ακρογιαλιές, χρυσές αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά, βραχώδεις ορμίσκους που προσφέρονται για καταδύσεις. Εξάλλου, η σύγχρονη μαρίνα Λεμεσού, με 650 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, υπηρεσίες και ανέσεις υψηλού επιπέδου, αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς και πόλο έλξεως για τους λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών στη Μεσόγειο.
Η Κύπρος, χάρη στο ήπιο κλίμα της, προσφέρεται για ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου: θαλάσσια σπορ σε οργανωμένες παραλίες, σκι στη θάλασσα αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο του Τροόδους, γκολφ στα υψηλών προδιαγραφών γήπεδα του νησιού, ιππασία στο Κάβο Γκρέκο, kitesurfing, αναρρίχηση, περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, διαδρομές με θέμα την Αφροδίτη, το κρασί και τη χριστιανική πίστη.
Η Κύπρος ενθουσιάζει τους λάτρεις της υψηλής μαγειρικής και των γαστριμαργικών απολαύσεων με τις ξεχωριστές γεύσεις της τοπικής κουζίνας: σεφταλιά, χαλούμι και ποικιλία από «μεζέδες» (πιάτα με σαλάτες, ορεκτικά, μαγειρευτά και ψητά σχάρας, φρούτα και γλυκά), συνοδεία της γλυκόπιοτης κουμανταρίας, του αρχαιότερου κρασιού στον κόσμο με ονομασία προέλευσης, ή της παγωμένης ζιβανίας.
Κύπρος: ένας τόπος με περιπετειώδες παρελθόν, δυναμικό παρόν και ένα γεμάτο προκλήσεις μέλλον.in.gr