Πορτοκαλόπιτα

Υλικά

  • Αυγά 2
  • Γιαούρτι 1 κεσεδάκι 2 %
  • Ζάχαρη 3/4 της κούπας
  • Μπέικιν πάουντερ 1 1/2 φακελάκι
  • Βανίλια 1
  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
  • Ελαιόλαδο 1 κούπα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
  • Χυμός πορτοκάλι 1 ποτήρι νερού
  • Νερό 2 ποτήρια
  • Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού

Οδηγίες

Κόβουμε το φύλλο με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια (το θρυμματίζουμε). Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά λάδι, γιαούρτι, αυγά, ζάχαρη, ξύσμα, βανίλια, μπέικιν. Στη συνέχεια βάζουμε και το φύλλο και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να απορροφήσει το φύλλο τα υγρά. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 180 στη χαμηλή σχάρα. Η πίτα μας θα είναι έτοιμη μόλις ροδοκοκκινίσει. Καλό θα ήταν να την ψήσουμε σε πυρέξ για να δούμε αν έχει ψηθεί και από κάτω. Για το σιρόπι βάζουμε σε μια κατσαρόλα μικρή όλα τα υλικά και βράζουμε για 5 – 7 λεπτά. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό και μόλις ψηθεί η πίτα, την βγάζουμε και την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό μας και σερβίρουμε.    chefoulis.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων