Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 λάθη που κάνεις όταν έρχεται για πρώτη φορά το κουτάβι στο σπίτι σου

Η στιγμή που περίμενες τόσο καιρό έφτασε: θα φέρεις το κουτάβι στο σπίτι σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, παρασύρεσαι και κάνεις λάθη από την υπερβολική σου αγάπη.

Ποια όμως είναι τα λάθη που κάνεις ή που θα κάνεις ως προς τη συμπεριφορά σου στο κουτάβι σου σύμφωνα με την Colleen Demling, κτηνίατρο στο Dogtopia;

Του δίνεις πολύ ελευθερία

«Οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν το κουταβάκι τους να τρέχει, να είναι ελεύθερο και να διασκεδάζει. Αλλά όλη αυτή η ελευθερία σημαίνει ότι ένα κουτάβι αναμφίβολα θα τα κάνει στο πάτωμα, θα μασήσει κάποιο καλώδιο ή θα το κυνηγάς σε όλο το σπίτι για να του πάρεις το παπούτσι που μόλις άρπαξε από τη ντουλάπα σου. Αυτό είναι κακό και για εσένα, αλλά και για τον μικρό σου φίλο γιατί όπως και ένα μικρό παιδί έτσι και τα κουτάβια χρειάζονται πειθαρχία και επίβλεψη. Το κουτάβι θα πρέπει να έχει λουρί, όταν βρίσκεστε για βόλτα έξω (για να νιώθει τα όρια που υπάρχουν)καθώς και ένα μικρό κουδουνάκι προσαρμοσμένο στο κολάρο (για να μπορείς να το εντοπίσεις).»

Δεν σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα

«Όταν ένα νέο κουτάβι έρχεται σπίτι, ό,τι και να κάνει είναι πολύ χαριτωμένο. Πηδάει πάνω σου; ΤΙ ΓΛΥΚΟ;! Γαβγίζει όταν ετοιμάζεις τραπέζι; ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ! Θέλει να ανέβει στον καναπέ; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Αλλά όσο το κουτάβι μεγαλώνει, πολλές από αυτές τις συνήθειες τείνουν να γίνονται λιγότερο διασκεδαστικές και χαριτωμένες για εσένα. Ένας νέος κηδεμόνας θα πρέπει να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι κανόνες και να φροντίσει να τους εφαρμόσει σύντομα. Εάν το κουτάβι δεν θα επιτρέπεται να ανέβει στον καναπέ όταν μεγαλώσει, τότε δεν θα πρέπει να επιτρέπεται ούτε όταν είναι μικρό. Εάν δεν θα τρέφεται με το δικό σου φαγητό όταν μεγαλώσει, τότε δεν θα πρέπει να σου ζητάει και να παίρνει μπουκιές από το τραπέζι ούτε όταν είναι μικρό. Ορίζοντας τους κανόνες του σπιτιού νωρίς και ακολουθώντας τους, όλοι θα κυλούν πολύ ήρεμα».

Το κοινωνικοποιείς πολύ γρήγορα

«Φοβάσαι μήπως το σκυλί σου γίνει επιθετικό ή φοβισμένο και σπεύδεις να το φέρεις σε επαφή με άλλα ζώα και ανθρώπους. Και ενώ αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό, το λάθος που κάνεις είναι να το βάζεις σε καταστάσεις οι οποίες το φοβίζουν. Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, έχουν χαρακτήρα και προσωπικότητα. Άλλα είναι ντροπαλά, άλλα είναι νευρικά και με μια έξοδο στο πάρκο τη στιγμή που έχει κόσμο ή πολύ φασαρία, αισθάνονται πολύ δυσάρεστα και με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι αρνητικές εμπειρίες θα του δημιουργήσουν ανασφάλεια. Το κλειδί για την σωστή κοινωνικοποίηση δεν είναι ο αριθμός των εμπειριών που έχει ένα κουτάβι, αλλά ο αριθμός των θετικών εμπειριών.»Ξεχνάς ότι τα λάθη που κάνει τα κάνει απλά επειδή είναι κουτάβι

«Το κουτάβι θα μασήσει τα παπούτσια σου. Θα καταστρέψει κάποια από τα πράγματα σου. Θα κάνει την ανάγκη του στο χαλί σου. Θα ρίξει τις γλάστρες με τα φυτά. Θα σε αγνοήσει. Θα αρνηθεί να μετακινηθεί όσο και αν το παρακαλάς να επιστρέψετε σπίτι. Όχι, το κουτάβι σου δεν έχει αρχηγικές τάσεις, δεν είναι κακό και δεν προσπαθεί να σε καπελώσει. Το κουτάβι σου είναι απλά ένα κουτάβι, κάνει λάθη και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί μεγαλώνοντας».

Δίνεις πιο πολύ σημασία στις σκανταλιές

«Τα κουτάβια επαναλαμβάνουν όποια συμπεριφορά τους εξασφαλίζει ανταπόδοση. Φαίνεται απλό, αλλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων κάνουν το λάθος και ξεχνούν να ανταμείψουν το κουτάβι τους όταν είναι καλό και στην πραγματικότητα του δίνουν τόνους προσοχής όταν είναι άτακτο. Τι μαθαίνει έτσι το κουτάβι; Όταν κάνει κάτι καλό αγνοείται, αλλά όταν κάνει κάτι κακό τραβάει την προσοχή. Και θα επιλέξει να έχει την προσοχή σου από το να αγνοείται.»   govastileto.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.