Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 λάθη που κάνεις όταν έρχεται για πρώτη φορά το κουτάβι στο σπίτι σου

Η στιγμή που περίμενες τόσο καιρό έφτασε: θα φέρεις το κουτάβι στο σπίτι σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, παρασύρεσαι και κάνεις λάθη από την υπερβολική σου αγάπη.

Ποια όμως είναι τα λάθη που κάνεις ή που θα κάνεις ως προς τη συμπεριφορά σου στο κουτάβι σου σύμφωνα με την Colleen Demling, κτηνίατρο στο Dogtopia;

Του δίνεις πολύ ελευθερία

«Οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν το κουταβάκι τους να τρέχει, να είναι ελεύθερο και να διασκεδάζει. Αλλά όλη αυτή η ελευθερία σημαίνει ότι ένα κουτάβι αναμφίβολα θα τα κάνει στο πάτωμα, θα μασήσει κάποιο καλώδιο ή θα το κυνηγάς σε όλο το σπίτι για να του πάρεις το παπούτσι που μόλις άρπαξε από τη ντουλάπα σου. Αυτό είναι κακό και για εσένα, αλλά και για τον μικρό σου φίλο γιατί όπως και ένα μικρό παιδί έτσι και τα κουτάβια χρειάζονται πειθαρχία και επίβλεψη. Το κουτάβι θα πρέπει να έχει λουρί, όταν βρίσκεστε για βόλτα έξω (για να νιώθει τα όρια που υπάρχουν)καθώς και ένα μικρό κουδουνάκι προσαρμοσμένο στο κολάρο (για να μπορείς να το εντοπίσεις).»

Δεν σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα

«Όταν ένα νέο κουτάβι έρχεται σπίτι, ό,τι και να κάνει είναι πολύ χαριτωμένο. Πηδάει πάνω σου; ΤΙ ΓΛΥΚΟ;! Γαβγίζει όταν ετοιμάζεις τραπέζι; ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ! Θέλει να ανέβει στον καναπέ; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Αλλά όσο το κουτάβι μεγαλώνει, πολλές από αυτές τις συνήθειες τείνουν να γίνονται λιγότερο διασκεδαστικές και χαριτωμένες για εσένα. Ένας νέος κηδεμόνας θα πρέπει να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι κανόνες και να φροντίσει να τους εφαρμόσει σύντομα. Εάν το κουτάβι δεν θα επιτρέπεται να ανέβει στον καναπέ όταν μεγαλώσει, τότε δεν θα πρέπει να επιτρέπεται ούτε όταν είναι μικρό. Εάν δεν θα τρέφεται με το δικό σου φαγητό όταν μεγαλώσει, τότε δεν θα πρέπει να σου ζητάει και να παίρνει μπουκιές από το τραπέζι ούτε όταν είναι μικρό. Ορίζοντας τους κανόνες του σπιτιού νωρίς και ακολουθώντας τους, όλοι θα κυλούν πολύ ήρεμα».

Το κοινωνικοποιείς πολύ γρήγορα

«Φοβάσαι μήπως το σκυλί σου γίνει επιθετικό ή φοβισμένο και σπεύδεις να το φέρεις σε επαφή με άλλα ζώα και ανθρώπους. Και ενώ αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό, το λάθος που κάνεις είναι να το βάζεις σε καταστάσεις οι οποίες το φοβίζουν. Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, έχουν χαρακτήρα και προσωπικότητα. Άλλα είναι ντροπαλά, άλλα είναι νευρικά και με μια έξοδο στο πάρκο τη στιγμή που έχει κόσμο ή πολύ φασαρία, αισθάνονται πολύ δυσάρεστα και με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι αρνητικές εμπειρίες θα του δημιουργήσουν ανασφάλεια. Το κλειδί για την σωστή κοινωνικοποίηση δεν είναι ο αριθμός των εμπειριών που έχει ένα κουτάβι, αλλά ο αριθμός των θετικών εμπειριών.»Ξεχνάς ότι τα λάθη που κάνει τα κάνει απλά επειδή είναι κουτάβι

«Το κουτάβι θα μασήσει τα παπούτσια σου. Θα καταστρέψει κάποια από τα πράγματα σου. Θα κάνει την ανάγκη του στο χαλί σου. Θα ρίξει τις γλάστρες με τα φυτά. Θα σε αγνοήσει. Θα αρνηθεί να μετακινηθεί όσο και αν το παρακαλάς να επιστρέψετε σπίτι. Όχι, το κουτάβι σου δεν έχει αρχηγικές τάσεις, δεν είναι κακό και δεν προσπαθεί να σε καπελώσει. Το κουτάβι σου είναι απλά ένα κουτάβι, κάνει λάθη και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί μεγαλώνοντας».

Δίνεις πιο πολύ σημασία στις σκανταλιές

«Τα κουτάβια επαναλαμβάνουν όποια συμπεριφορά τους εξασφαλίζει ανταπόδοση. Φαίνεται απλό, αλλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων κάνουν το λάθος και ξεχνούν να ανταμείψουν το κουτάβι τους όταν είναι καλό και στην πραγματικότητα του δίνουν τόνους προσοχής όταν είναι άτακτο. Τι μαθαίνει έτσι το κουτάβι; Όταν κάνει κάτι καλό αγνοείται, αλλά όταν κάνει κάτι κακό τραβάει την προσοχή. Και θα επιλέξει να έχει την προσοχή σου από το να αγνοείται.»   govastileto.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη