Εντυπωσιακές εικόνες από το Δέλτα του ποταμού Αλφειού

Γιος του Ωκεανού και της Τηθύος, ο Αλφειός ερωτεύτηκε τη Νύμφη της Αχαΐας, Αρέθουσα. Εκείνη, όμως, δεν τον ήθελε και για να γλυτώσει από τον ενοχλητικό κι ερωτευμένο άνδρα, ζήτησε τη βοήθεια της θεάς Άρτεμης. Εκείνη, την τύλιξε σε ένα σύννεφο και τη μετέφερε στην Ορτυγία, νησάκι απέναντι από τις Συρακούσες,
όπου τη μεταμόρφωσε σε πηγή. Ο Αλφειός περιπλανιόταν απελπισμένος για τον χαμένο του έρωτα, μέχρι που ο Δίας τον λυπήθηκε και τον μεταμόρφωσε στο μεγάλο ποταμό της Πελοποννήσου. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς μύθους που κυκλοφορούν για τον Αλφειό.
Εμείς κρατήσαμε αυτόν του παράφορα ερωτευμένου νέου, διότι βλέποντας τις εικόνες από το ειδυλλιακό Δέλτα, μόνο ο μύθος ενός ερωτευμένου θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τέτοιο σκηνικό. Ο ποταμός πηγάζει από την Ασέα της Αρκαδίας και ένα κομμάτι της διαδρομής του είναι υπόγειο και μετά από διαδρομή 112 χιλιομέτρων και αφού διαρρεύσει τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Ηλεία, εναποθέτει τα νερά του στην Επιταλιώτικη παραλία.
Εκεί, σχηματίζεται το Δέλτα, ένας υδροβιότοπος κοντά στο χωριό Επιτάλιο, ενταγμένος στο δίκτυο Natura 2000, που προστατεύεται και από τη συνθήκη Ramsar. Αμμώδεις όχθες, στενές νησίδες άμμου, χαμηλή βλάστηση αλλά και πλατάνια, σε συνδυασμό με τα υπέροχα χρώματα της φύσης συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο.






www.newsbeast.gr