Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα υψηλά επίπεδα άγχους δυσκολεύουν τις γυναίκες να μείνουν έγκυες


Στη Βόρειο Αμερική, το 20 – 25% των γυναικών και το 18 -21%  των ανδρών αναπαραγωγικής ηλικίας, αναφέρουν καθημερινά ότι διακατέχονται από ψυχολογικό στρες. Αν και η προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει, ότι το στρες μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες σύλληψης,
λίγες μελέτες έχουν εξετάσει αυτή τη σχέση μεταξύ ζευγαριών στον γενικό πληθυσμό όπως αναφέρει στο άρθρο της στο news-medical.net, η Biomedical Sciences, Cell Biology, Kate Anderson.
Η νέα μελέτη διεξήχθη από τους ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του  Boston University School of Public Health (BUSPH), και  δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Epidemiology». Η μελέτη αυτή, διαπίστωσε ότι τα υψηλότερα επίπεδα στρες συνδέονται με χαμηλότερες πιθανότητες σύλληψης για τις γυναίκες, αλλά όχι για τους άνδρες.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από τη μελέτη εγκυμοσύνης (PRESTO), ενώ, παρακολούθησαν επιπλέον 4.769 γυναίκες και 1.272 άνδρες που δεν είχαν ιστορικό στειρότητας και δεν είχαν προσπαθήσει να συλλάβουν για περισσότερους από έξι έμμηνους κύκλους.
Οι ερευνητές μέτρησαν την αντίληψη για το άγχος χρησιμοποιώντας την έκδοση 10 επιπέδων της κλίμακας αντανάκλασης τάσης (PSS), η οποία έχει σχεδιαστεί για να εκτιμήσει πόσο απρόβλεπτη, ανεξέλεγκτη και συντριπτική είναι το άτομο που βρίσκει τις συνθήκες ζωής του.
Επίσης, χρησιμοποίησαν ερωτηματολόγια τα οποία περιελάμβαναν ένα φάσμα δημογραφικών παραγόντων όπως συμπεριφοράς, φυλής / εθνικότητας, εισοδήματος των νοικοκυριών, διατροφής, ύπνου και συχνότητας συνουσίας.
Όπως παρατήρησαν, κατά μέσο όρο, τα βασικά αποτελέσματα του PSS ήταν περίπου 1 βαθμός υψηλότερα μεταξύ των γυναικών από ό, τι οι άνδρες και η μέση βαθμολογία παρακολούθησης PSS μεταξύ των γυναικών παρέμεινε σχετικά σταθερή κατά τη διάρκεια των 12 μηνών που συμμετείχαν στη μελέτη.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι γυναίκες με βαθμολογία PSS τουλάχιστον 25 είχαν 13% λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν από τις γυναίκες με βαθμολογία PSS κάτω των 10 ετών.
Ωστόσο, δεν βρήκαν συσχετισμό μεταξύ της βαθμολογίας PSS των ανδρών και της πιθανότητας σύλληψης. Παρόλα αυτά, ανέφεραν ότι  τα ζευγάρια στη μελέτη ήταν περίπου 25% λιγότερο πιθανό να συλλάβουν όταν η βαθμολογία PSS του άνδρα ήταν κάτω από 10 και στις γυναίκες ήταν 20 ή υψηλότερο.
Οι συγγραφείς της μελέτης, τόνισαν ότι αυτή είναι η πρώτη μελέτη που καταγράφει ότι το αυξημένο άγχος ακόμα και του συντρόφου, μπορεί να επηρεάσει την πιθανότητα σύλληψης στις γυναίκες, αν και παραδέχθηκαν ότι το εύρημα αυτό είναι ακόμα θεωρητικό και ανακριβές.
Σύμφωνα με τη συγγραφέα της μελέτης Δρ. Amelia Wesselink, αν και αυτή η μελέτη δεν αποδεικνύει σίγουρα ότι το άγχος προκαλεί στειρότητα, ωστόσο, παρέχει στους επιστήμονες κάποια στοιχεία που υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο εκτός από τη γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος να παρέχεται φροντίδα ψυχικής υγείας και καθοδήγησης και στο σύντροφο της.    www.naftemporiki.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Σύννεφα στην αγορά...

«Μαύρα σύννεφα» αρχίζουν να μαζεύονται απειλητικά για την αγορά τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και άλλων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας, σύμφωνα με τους θεσμικούς εκπροσώπους τους, καθώς οι φετινές θερινές εκπτώσεις εξελίσσονται απογοητευτικά, ιδιαίτερα για τα ελληνικά μικρά εμπορικά καταστήματα.

Παιδική παχυσαρκία και bullying: Δύο συγκοινωνούντα δοχεία με τραγικές συνέπειες

«Το παιδί μου είχε πάντα την τάση να έχει κιλά. Οποιος δεν γνωρίζει την εξάρτηση από το φαγητό, δεν μπορεί να καταλάβει, η ζάχαρη και το αλάτι είναι ναρκωτικά. Ετσι πάχυνε. Είχαμε δυσκολίες να βρούμε ρούχα, να φορέσει ένα φόρεμα που ήθελε, να ακολουθήσει τις παρέες, ακόμη και λόγω ταχύτητας στο βάδισμα, να κάνει γυμναστική. Ολα αυτά οδήγησαν το παιδί να κλειστεί μέσα γιατί έτσι αισθανόταν ψυχολογικά καλύτερα.

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνει το κουτάβι μου...

Όταν γεννιούνται τα κουτάβια, βασίζονται πλήρως στα αντισώματα που παρέχονται στο μητρικό γάλα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται από επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Αυγούστου με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας...

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Οι υποχρεώσεις θα είναι αρκετές μέσα στον μήνα όμως αυτό δεν θα σε πτοήσει στην περίοδο των διακοπών. Αντίθετα με τον γνωστό δυναμισμό σου θα βρεις τα πατήματα που χρειάζονται ώστε να κρατήσεις ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης. Ο Άρης στην Παρθένο στις αρχές του μήνα μπορεί να επιβαρύνει το πρόγραμμά σου,

Κατεχόμενα – Ισορροπίες και φόβοι μετά την κρίση στα Βαρώσια

Οριακή και εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο Κυπριακό υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές με αφορμή τις ανακοινώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Βαρώσια και το βλέμμα κυρίως στην επιμονή της Αγκυρας για αλλαγή της βάσης λύσης από ομοσπονδιακό μοντέλο σε μοντέλο δύο ανεξάρτητων κρατών.

Κυκλαδίτικη λαδένια πίτσα με κρεμμύδια, ντομάτες και ελιές από την Κίμωλο.

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί διαμέτρου 35-40 εκ.) 450-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml περίπου χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το νερό...

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό. Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;