4 βότανα που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Όλοι έχουμε ψάξει έστω για μια φορά να βρούμε βότανα που θεραπεύουν από διάφορες ασθένειες. Εμείς σήμερα επικεντρωνόμαστε στα βότανα που μπορούν να μας αδυνατίσουν!

Θα ήταν παράλογο φυσικά να ελπίζει κανείς πως θα μπορούσε να αδυνατίσει με βότανα από την παθολογική παχυσαρκία.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, το λόγο έχει η ιατρική επιστήμη και ειδικότερα η ενδοκρινολογία. Αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις δεν αρκούν τα βότανα. Χρειάζεται συστηματική παρακολούθηση στη διατροφή και σωματική άσκηση. Επειδή, όμως, είναι γεγονός, πως πολλά βότανα είναι αποτελεσματικά, θα παραθέσουμε τα πιο σημαντικά:

1) Χαμομήλι: Σ’ όλους είναι γνωστό ότι το χαμομήλι αδυνατίζει. Ένα φλιτζάνι ζεστό και χωρίς ζάχαρη αμέσως μετά τα γεύματα. Ρίχνουμε 4 γραμμάρια χαμομήλι σε δύο ποτήρια καυτό νερό, τα αφήνουμε δέκα λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε. Τονίζουμε πως δεν πρέπει να βράσει το χαμομήλι, για να μην καταστραφούν τα αιθέρια έλαια που περιέχει. Ίσως φανεί μικρή η ποσότητα που συνιστούμε. Όμως το χαμομήλι, όταν του γίνεται κατάχρηση, προκαλεί ορισμένα προβλήματα, όπως εκνευρισμό ή πονοκεφάλους. Με το καιρό το δέρμα κιτρινίζει. Είναι δε και κατευναστικό της γενετήσιας ορμής. Πρέπει να το τπίνουμε σε περιορισμένη ποσότητα και όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα.

2) Αψιθιά: Αδυνατίζει επίσης η αψιθιά. Η δόση για το αδυνάτισμα είναι 2 γραμμάρια σε δύο ποτήρια καυτό νερό, αλλά ούτε κι αυτή πρέπει να βράσει. Πίνουμε από ένα φλιτζάνι.

3) Μέλεγος: Θαυμάσια αποτελέσματα για το αδυνάτισμα, έχει ο μέλεγος, γνωστός και με τις ονομασίες μέλιος, μελεό, φράσσο, φράξο. Πίνουμε πριν κοιμηθούμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού αφέψημα που το φτιάχνουμε, βράζοντας καλά 10-12 γραμμάρια φύλλο σε ένα ποτήρι νερό. Χρειάζεται υπομονή και σταθερή κούρα επί ένα μήνα συνεχώς. Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το φυτό είναι πολύ διουρητικό.

4) Λουίζα: Ρίχνουμε άνθη και φύλλα λουίζας σε ζεματιστό νερό, το αφήνουμε δέκα λεπτά και πίνουμε ένα φλιτζάνι έγχυμα, χωρίς ζάχαρη και κρύο, το βράδυ πριν κοιμηθούμε. Θα έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα, αν πίνουμε ένα φλιτζάνι και το πρωί, νηστικοί καθώς και ένα το μεσημέρι, μετά το φαγητό. Εξάλλου η λουίζα είναι και χωνευτική.    govastileto.gr