Συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο.

Υλικά:


1 λίτρο γάλα
Ρύζι γλασσέ 250 γρ.
5 κουτ. της σούπας ζάχαρη
Κανέλα σκόνη

Για άρωμα: Μισό καψούλι βανίλια σκόνη ή μια φλούδα λεμονιού



Eκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά, βράζετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει πολύ και ν’απορροφήσει το υγρό. (Προσοχή θέλει ανακάτεμα, γιατί μπορεί να σας κολλήσει).

Σε μια διπλανή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και το κατεβάζετε, μόλις πάει να πάρει βράση (προσοχή και σε αυτό, γιατί μπορεί να σας χυθεί). Ξαναβάζετε το σκεύος με το γάλα στο μάτι της κουζίνας και σε χαμηλή τώρα φωτιά, ρίχνετε το ρύζι, και ανακατεύετε συνεχώς.

Τώρα έχετε δυο επιλογές προκειμένου να δώσετε άρωμα: Είτε να ρίξετε λίγη βανίλια σε σκόνη, είτε μια φλούδα φρέσκου λεμονιού (την οποία προηγουμένως έχετε πλύνει). Ότι πάντως και αν επιλέξετε να κάνετε, στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και δοκιμάζετε να δείτε εάν θέλετε το ρυζόγαλο περισσότερο γλυκό. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι τελικά να δέσει και αφαιρείτε (εάν έχετε τελικά βάλει) τη φλούδα λεμονιού.

Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια και πασπαλίζετε με τη σκόνη κανέλας. Όταν κρυώσουν, τα βάζετε στο ψυγείο.

Εxtra tip: Εάν διαπιστώσετε ότι το ρυζόγαλο γίνεται νερουλό, μπορείτε να προσθέσετε ένα φακελάκι βανίλια σε σκόνη για να δέσει. Σε εκείνη την περίπτωση, ξεχνάτε το καψούλι βανίλιας ή τη φλούδα λεμονιού, γιατί το ρυζόγαλο θα έχει ήδη πάρει γεύση και άρωμα.    govastileto.gr