Κοτόπουλο πίρι πίρι.Αρωματικό πιάτο από την Πορτογαλία

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους κομμένη σε κομμάτια
  • 1-2 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • 1 κ .γ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γ. ρίγανη ξερή
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε αρχικά το κοτόπουλο μερίδες ή σε παϊδάκια.
  2. Βάζετε στο μπλέντερ τα υλικά και χτυπάτε καλά μέχρι να πάρετε μια λεία πάστα.
  3. Αλείφετε καλά το κοτόπουλο με τα 2/3 του μείγματος (κρατάτε το υπόλοιπο για το σερβίρισμα σε ένα μπολάκι )και το αφήνετε να μαριναριστεί όσο θέλετε από μισή ώρα μέχρι όλη τη νύχτα στο ψυγείο).
  4. Ετοιμάζετε το γκριλ του φούρνου στους 170 -180 ή ανάβετε κάρβουνα ή ακόμα και σε σχαροτήγανο και ψήνετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά.
  5. Γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό και σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα που έχετε βάλει σε ένα μπολάκι.        www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων