Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα «πατέντα» λαθρεμπόρων: Αγοράζουν βιομηχανικό υγραέριο και το πωλούν ως υγραέριο… κίνησης

Αυτή η πρακτική φαίνεται πως κάνει θραύση λόγω της ελλιπούς υποδομής παρακολούθησης της διακίνησης του συγκεκριμένου καυσίμου. Η κατανάλωση υγραερίου κίνησης έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια λόγω της προσπάθειας των φορολογούμενων να αντιμετωπίσουν το υπέρογκο κόστος των μετακινήσεων με το ΙΧ τους λόγω των δραματικών αυξήσεων στους φόρους των καυσίμων.
Το βασικό μέτρο για την καταπολέμησή του λαθρεμπορίου στο υγραέριο κίνησης που ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι η σύνδεση των αντλιών πώλησης υγραερίου κίνησης με τους αυτόματους φορολογικούς μηχανισμούς προκειμένου η διάθεση του καυσίμου να συνοδεύεται από αυτόματη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης, όπως ακριβώς γίνεται ήδη με τη διάθεση αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης. Παράλληλα, τα δεδομένα των διατιθέμενων καυσίμων θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ για τη διευκόλυνση των ελέγχων. Με την αυτόματη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης και την λήψη των δεδομένων για τις πωλούμενες ποσότητες οι φορολογικές αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους ένα επιπλέον μέσο προκειμένου να ελέγξουν τις πραγματικές ποσότητες του υγραερίου κίνησης που διατίθενται από ένα πρατήριο καυσίμων και να τις συγκρίνουν με τις ποσότητες που έχει αγοράσει χονδρικά το πρατήριο.
Η πιο συνηθισμένη μορφή λαθρεμπορίου υγραερίου είναι η διάθεση βιομηχανικού υγραερίου ως υγραέριο κίνησης. Το βιομηχανικό υγραέριο έχει άλλη σύνθεση σε σχέση με το υγραέριο κίνησης (autogas ή lpg) και σημαντικά χαμηλότερο ειδικό φόρο κατανάλωσης. Ειδικότερα, στο υγραέριο για βιομηχανική χρήση ο ειδικός φόρος κατανάλωσης είναι 120 ευρώ ανά μετρικό τόνο ενώ στο υγραέριο κίνησης είναι 430 ευρώ ανά μετρικό τόνο. Η διαφορά αυτή είναι το κέρδος των λαθρεμπορικών κυκλωμάτων. Ωστόσο, το βιομηχανικό υγραέριο έχει χαμηλότερη απόδοση από το υγραέριο κίνησης (καύσιμο ανά χιλιόμετρο) ενώ έχει γραφτεί ότι επιταχύνει τη φθορά των κινητήρων.
Σύμφωνα με τους ελέγχους που πραγματοποίησε το τελευταίο οκτάμηνο ο ελεγκτικός μηχανισμός της της ΑΑΔΕ προέκυψε ποσοστό παραβατικότητας ύψους 20,6% δηλαδή ένα στα πέντε πρατήρια που διαθέτουν υγραέριο κίνησης διαπιστώθηκε ότι παραβιάζει τη φορολογική και τελωνειακή νομοθεσία. Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 388 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 80.

Από τους ελέγχους που έχει ήδη πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα:
-η διαφορά μεταξύ των λιανικών τιμών διάθεσης του υγραερίου κίνησης είναι αδικαιολόγητα μεγάλη από περιοχή σε περιοχή ή ακόμη και από πρατήριο πρατήριο που απέχουν μερικές εκατοντάδες μέτρα μεταξύ τους
-έχουν καταγραφεί περιπτώσεις πρατηρίων καυσίμων που πωλούν υγραέριο κίνησης με λιανική τιμή η οποία είναι χαμηλότερη από την μετά φόρων χονδρική τιμή διάθεση του καυσίμου από το διυλιστήριο
-ο κίνδυνος λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής είναι πολύ υψηλότερος στα πρατήριο που δεν έχουν ακόμη συνδέσει την αντλία του καυσίμου με φορολογικό μηχανισμό
Πηγή capital.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

  • Είναι πολλά τα ρεπό, Αρη... - *Στο νεοδημοκρατικό παράδεισο που ζούμε, θα αμειβόμαστε με ρεπό, τα οποία θα μπορούμε να τα καταθέτουμε, αν μας περισσεύουν, σε μια Τράπεζα Χρόνου...* ...
    Πριν από 5 ώρες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Το πιτόγυρο που μπορείς να τρως κάθε μέρα χωρίς να παχαίνεις

Και σε ποιον δεν αρέσει το πιτόγυρο και η γεύση που προσφέρει αυτό; Κάποιοι σίγουρα θα μπορούσαν να τρέφονται καθημερινά με αυτό. Ανασταλτικός παράγοντας είναι βέβαια οι θερμίδες που το συνοδεύουν.

Από αναβολή σε αναβολή και τώρα για τέλη Μαϊου η συνδεδεμένη στα ζωικά

Χωρίς να γίνεται γνωστός ο λόγος της μεγάλης αυτής καθυστέρησης , σχεδόν ένα μήνα από το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια, οι αρμόδιοι κάνουν λόγο για τεχνικά κολλήματα που δεν έχουν επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που ρίχνουν το βάρος στη «δουλειά» του γνωστού μηχανογραφικού συστήματος.  

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Αποζημιώσεις Ξεχασμένες στο Οικονομικών οι έκτακτες ενισχύσεις στην πατάτα

Στα χρήµατα αυτά, που είναι εγκεκριµένα από τις Βρυξέλλες , αλλά φαίνεται να έχουν ξεχαστεί στο «συρτάρι» του αναπληρωτή υπουργού Οικονοµικών Θεόδωρου Σκυλακάκη , πολλοί πατατοκαλλιεργητές είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους για να µπουν στην καλλιέργεια δυναµικά.