Κέικ μήλου

Υλικά

  • Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
  • Αυγά 4
  • Φαρίνα 1/2 κιλό
  • Ζάχαρη 400 γρ
  • Κανέλα 1 κοφτή κουταλιά σούπας
  • Μήλα 2 καθαρισμένα
  • Γάλα 1 ποτήρι νερού χλιαρό
  • Πορτοκάλι 1 το ξύσμα και τον χυμό του
  • Βανίλια 1

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα , ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα,την βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα τοποθετούμε μέσα  στο μείγμα της φόρμας και τα πιέζουμε ελαφρά να χωθούν μέσα στο μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα για 40- 50 λεπτά στους 180 βαθμούς (για να δούμε αν ψήθηκε βυθίζουμε την λεπίδα ενός μαχαιριού  στο κέικ και αν βγει καθαρή η λεπίδα μόνο με υδρατμούς , είναι έτοιμο).    www.chefoulis.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Μήλα τους για το πώς θα βγάλουν τον χειμώνα...

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων