Μπισκότα με πορτοκάλι.Γευστικά και αρωματικά, ιδανικά με τον καφέ

Υλικά για 6 άτομα

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ανθρακούχο νερό
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, το ανθρακούχο νερό, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξύσμα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και τα υλικά να ενωθούν καλά.
  3. Σταδιακά, προσθέτετε το μείγμα του αλευριού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, αρχικά με το μίξερ και στη συνέχεια, καθώς το μείγμα σφίγγει, με το χέρι, μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη λεία και εύπλαστη.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Στρώνετε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.
  5. Με το μείγμα πλάθετε μπισκότα στρογγυλά και τα αραδιάζετε στο ταψί, σε σχετική απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνετε για 20 - 25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι να ροδίσουν.   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

H τέλεια κιμαδόπιτα

Βουλγαρία: Το πρώτο ποταμόπλοιο που κινείται με υδρογόνο και ηλιακή ενέργεια

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων