Υλικά
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
2κ.γ. baking powder
1/2κ.γ. αλάτι
1 1/2κ.σ. μέλι
1κ.σ. φυτικό λάδι
1 κούπα γάλα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Αλέστε τη βρώμη στο multi ή στο μπλέντερ. Σε ένα μεγάλο μπολ. αναμείξτε τη βρώμη, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
2. Σε ένα άλλο μπολ, διαλύστε το μέλι με το λάδι και έπειτα προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε. Έπειτα αναμείξτε και τα 2 μείγματα μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Κάντε την μπάλα και βάλτε την σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
3. Ψήστε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά (ή μέχρι όταν χτυπήσετε απαλά την κορυφή να ακούγεται κούφιος ήχος).
Tip: Καταναλώστε το όσο είναι φρέσκο από το φούρνο, ιδανικά με μέλι, τυρί κρέμα ή λίγο φιστικοβούτυρο.
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
2κ.γ. baking powder
1/2κ.γ. αλάτι
1 1/2κ.σ. μέλι
1κ.σ. φυτικό λάδι
1 κούπα γάλα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Αλέστε τη βρώμη στο multi ή στο μπλέντερ. Σε ένα μεγάλο μπολ. αναμείξτε τη βρώμη, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
2. Σε ένα άλλο μπολ, διαλύστε το μέλι με το λάδι και έπειτα προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε. Έπειτα αναμείξτε και τα 2 μείγματα μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Κάντε την μπάλα και βάλτε την σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
3. Ψήστε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά (ή μέχρι όταν χτυπήσετε απαλά την κορυφή να ακούγεται κούφιος ήχος).
Tip: Καταναλώστε το όσο είναι φρέσκο από το φούρνο, ιδανικά με μέλι, τυρί κρέμα ή λίγο φιστικοβούτυρο.
Πηγή:glikaxamogela.gr