Η Χαλκιδική έχει τον δικό της Παρθενώνα

Ακούγοντας «Παρθενώνας» στο μυαλό όλων πηγαίνει στο σπουδαίο μνημείο της Ακρόπολης. Να, όμως, που η Χαλκιδική έχει και αυτή τον δικό της Παρθενώνα και δεν είναι άλλος από το παραδοσιακό και πανέμορφο χωριό του δήμου Σιθωνίας, που φέρει ένα βαρύ όνομα.
Και όσοι τον έχουν επισκεφτεί, έχουν να λένε για την ομορφιά του, θεωρώντας πως πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα - αν όχι το
ωραιότερο - χωριό της Χαλκιδικής. Ο Παρθενώνας με τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους τους βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων και σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από το Νέο Μαρμαρά.
Πανέμορφο δείγμα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής σήμερα, το χωριό κάποτε ερήμωσε αλλά στη συνέχεια αναπαλαιώθηκε, αναδεικνύοντας την αυθεντική ταυτότητά του. Από χωριό-φάντασμα, οι άοκνες και γενναίες προσπάθειες των ανθρώπων που αγαπούσαν πολύ τον τόπο αυτόν ανέδειξαν τον Παρθενώνα σε πραγματικό κόσμημα της Χαλκιδικής.
Επιπλέον πινελιά στο εκθαμβωτικό τοπίο, η εξαιρετική θέα στον Τορωναίο κόλπο αλλά και το καταπράσινο φόντο του βουνού Ίταμου.






www.newsbeast.gr