Υλικά για 6 άτομα
- 1 φλ. (230 γρ. περίπου) ξεπαγωµένο βούτυρο + επιπλέον για άλειµµα
- 1 φλ. + 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 3/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του + 1 κουταλάκι µπέικιν πάουντερ
- 4 µεγάλα αβγά
- 4 κοφτά κουταλάκια στιγµιαίο καφέ, διαλυµένο σε 1 κουταλιά ζεστό νερό
- 3/4 φλ. (170 γρ.) βούτυρο
- 3 φλ. ζάχαρη άχνη
- 4 κοφτά κουταλάκια στιγµιαίο καφέ, διαλυµένο σε 1 κουταλιά ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C (χωρίς αέρα, µόνο στις αντιστάσεις) και βουτυρώνετε 2 ταψάκια διαµέτρου 20 εκ.
- Ντύνετε τον πάτο τους µε αντικολλητική λαδόκολλα.
- Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τον καφέ, σε ένα µεγάλο µπολ και τα χτυπάτε µε το µίξερ µέχρι να γίνει ένα λείο µίγµα.
- Ανακατεύετε µέσα το διαλυµένο καφέ και µοιράζετε το µίγµα στα προετοιµασµένα ταψάκια.
- Ισιώνετε την επιφάνειά τους και ψήνετε τα κέικ στο φούρνο για 25-30 περίπου λεπτά µέχρι να ροδίσουν, να µαζευτούν από τον περίγυρο του ταψιού και όταν τα πιέζετε ελαφρά µε το δάχτυλο να µη µένει αποτύπωµα.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
- Στο µεταξύ, ετοιµάζετε το γλάσο.
- Βάζετε το βούτυρο σε ένα µπολ και χτυπάτε µέσα τµηµατικά τη ζάχαρη άχνη, µέχρι να γίνει ένα λείο µίγµα.
- Ύστερα, χτυπάτε µέσα τον διαλυµένο καφέ. Χωρίζετε το µίγµα στα τέσσερα.
- Όταν τα κέικ κρυώσουν, τα ξεφορµάρετε, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα κόβετε οριζόντια σε 2 φέτες.
- Τοποθετείτε µια φέτα/βάση κέικ σε πιατέλα, απλώνετε πάνω το 1/4 του γλάσου και το σκεπάζετε µε µια δεύτερη φέτα.
- Συνεχίζετε έτσι και τελειώνετε την τούρτα µε µια στρώση γλάσο. www.newsbeast.gr