Κέικ με μήλο και μερέντα

Υλικά:
250 γρ αλεύρι
100 γρ βιτάμ
2 αυγά
3 κ.σ μαύρη ζάχαρη ή 130 γρ ζάχαρη άσπρη
2οο γρ γιαούρτι ή γάλα
1 κ.γλ μπεκιν
½ κ.γλ σόδα
1 βανίλια

2 μήλα σε κύβους
2 κ.σ καρύδια χοντροτριμμένα ή φουντούκια
2 κ.σ κακάο
2 κ.σ γάλα
4 κ.γλ μερέντα
2 κ.σ μαρμελάδα ροδάκινο

Εκτέλεση
-Χτυπάμε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γιαούρτι, και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέκιν,  κοσκινισμένο .
-Χωρίζουμε 1/3 της ζύμης και χτυπάμε με το μίξερ για δύο λεπτά  το γάλα, και το κακάο.
-Κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα, και τα καρύδια.
-Βουτυρώνουμε μία φόρμα την αλευρώνουμε, και βάζουμε κουταλιές, από το άσπρο μείγμα, ανάμεσα βάζουμε από μία κουταλιά σοκολατένιο μείγμα, και επάνω βάζουμε μία κουταλιά μερέντα, απλώνουμε και τα μήλα, και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς
Πηγή: top7news.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων