Μαρμελάδα αχλάδι .Σπιτική συνταγή για ένα γλυκό πρωινό

Υλικά για 6 άτομα

  • 1.200 γρ. αχλάδια
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Διαλέγετε ώριμα γερά αχλάδια. Τα καθαρίζετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
  2. Για να μη μαυρίσουν μέχρι να τα καθαρίσετε όλα, τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και τον χυμό ενός λεμονιού.
  3. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τα αχλάδια να βράσουν μέχρι να λιώσουν.
  4. Τα περνάτε από μία σήτα, μαζεύετε τον πολτό και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν.
  5. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά.
  6. Προσθέτετε 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και την αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις.
  7. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει καλά και τη βάζετε σε αποστειρωμένα γυάλινα δοχεία.    www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων