Κοτόπιτα με τυριά.Λαχταριστή πρόταση για κάθε ώρα της ημέρας

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κοτόπουλο βάρους 1½ κιλό περίπου (βρασμένο)
  • 1½ -2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα)
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα μπεσαμέλ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κουτ. βούτυρο
  • 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε το ταψί με 1 κουταλιά με βούτυρο και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC.
  2. Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και κρατάτε 1½ - 2 φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό που έβρασε.
  3. Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτετε τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  5. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
  6. Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και πάνω του απλώνετε το μίγμα της γέμισης.
  7. Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
  8. Αλείφετε την επιφάνειά της με τον χτυπημένο κρόκο αβγού.
  9. Βάζετε την πίτα στον φούρνο και την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων