Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι.Κλασικό πιάτο για το καθημερινό σας τραπέζι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρές μερίδες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • ρύζι βρασμένο σε αλατισμένο νερό με 1 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το μοσχαράκι για 1 ώρα σε ζωμό λαχανικών ή αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και κρατάτε 1 ποτήρι από το ζωμό του.
  2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτετε τον ζωμό που κρατήσατε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά και να μείνει με τη σάλτσα του.
  5. Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιών.
  6. Αλατοπιπερώνετε και το βράζετε για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Σερβίρετε το λεμονάτο μοσχαράκι συνοδεύοντας με χιονάτο ρύζι.    www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το νέο «πράσινο ξέπλυμα»

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Γύρω από τα 1,60 ευρώ για πρόβειο και 1 στο γίδινο η νέα βάση τιμών

Διεθνή καριέρα για το ρεβίθι βλέπει μία νέα γεωπόνος

Ρωσικά ΜΜΕ: Τεμπέλα η Ελλάδα «τιμωρεί» τους ρώσους τουρίστες που πάνε στην Τουρκία

ζώδια Η Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Δία

Το ζήσαμε κι αυτό...ο Σταύρος Θεοδωράκης ετοίμασε εκπομπή για τον εαυτό του

Στεγαστική κρίση σε εξέλιξη...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων