Κέικ με μαύρη σοκολάτα και κρέμα πορτοκάλι

Υλικά

  • 225 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
  • 6 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 6 κρόκους αυγού
  • 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 6 ασπράδια αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα πορτοκαλιού
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 2  κ. σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο και τοποθετείστε στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσουν, για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
  3. Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Προσθέστε τους κρόκους αυγού και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια αυγού μέχρι να γίνουν ολόλευκα και αφράτα. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε σε δυνατή ένταση.
  6. Προσθέστε σιγά σιγά τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 45- 50 λεπτά και αφήστε να κρυώσει.

Για την κρέμα πορτοκαλιού

  1. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα πορτοκαλιού και την ζάχαρη στο μίξερ.
  2. Μόλις κρυώσει το κέικ, σερβίρετε με γαρνίρισμα από την κρέμα πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού.         www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων