Κέικ μανταρίνι.Αφράτο, μυρωδάτο και λαχταριστό

Υλικά

  • 3 μεγάλα αρωματικά και ζουμερά μανταρίνια
  • 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ¾ φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 1/3 φλ. φρέσκο γάλα ή χυμό μανταρινιού (αν χρειασθεί)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε στο μπλέντερ ολόκληρα τα μανταρίνια με τη φλούδα, έχοντας αφαιρέσει τα κουκούτσια και το κεντρικό άσπρο μέρος και τ’ αλέθετε αφήνοντας κάποια ορατά κομμάτια για να τα βρίσκετε στις μπουκιές.
  2. Αφήνετε τα αλεσμένα μανταρίνια στην άκρη.
  3. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5’ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  4. Προσθέτετε ένα –ένα τα αυγά και χτυπάτε για 5’ ακόμα να πάρει όγκο το μείγμα.
  5. Ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder στη ζύμη κι ανακατεύετε καλά.
  6. Κατόπιν, ρίχνετε στο μίξερ τα αλεσμένα μανταρίνια και τον παπαρουνόσπορο.
  7. Αν δείτε ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, μπορείτε να προσθέσετε 1/3 φλ. γάλα ή χυμό μανταρινιού. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερά είναι τα μανταρίνια.
  8. Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα του κέικ την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50’ (πάνω κάτω αντίσταση).             www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

Σερβία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία υπό άκρα μυστικότητα – Αντιδράσεις από ΕΕ και ΗΠΑ

Πώς επιβιώνουν τα ζώδια μετά από ένα χωρισμό...

Παγγαίο: Σπάνιες οι φυσικές ομορφιές του

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων