Σος με ταχίνι και μελιτζάνα.Νόστιμο και ιδιαίτερο συνοδευτικό

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 κ.γ. ταχίνι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Ελιές για γαρνίρισμα
  • Πιτούλες ψημένες για σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρυπάτε τις μελιτζάνες με ένα πηρούνι, τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε.
  3. Τοποθετείτε την καθαρισμένη μελιτζάνα σε ένα μπλέντερ και προσθέτετε το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό από λεμόνι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Χτυπάτε όλα τα υλικά για λίγα λεπτά μέχρι να αποκτήσουν την υφή πουρέ.
  5. Σε περίπτωση που το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε μία με δύο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε.
  6. Τοποθετείτε τον πουρέ σε ένα μπολ και γαρνίρετε με πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο και τις ελιές.
  7. Σερβίρετε με τις ψημένες πιτούλες.             www.newsbeast.gr