Αυτοί είναι τρόποι με τους οποίους το κατοικίδιό σας, σας κρατάει υγιή!

Εμείς ερχόμαστε να σου επιβεβαιώσουμε ότι η συντροφιά του μικρού σου φίλου εκτός από όλα τα άλλα όμορφα συναισθήματα που σου χαρίζει, σου εξασφαλίζει και καλύτερη υγεία. Οι τρόποι είναι έμμεσοι, αλλά το αποτέλεσμα δεν αργεί να φανεί. Γιατί δεν αρκεί να τρως καλά και να γυμνάζεσαι αλλά για να είσαι υγιής πρέπει να φροντίζεις και το μέσα σου.
Και αν δεν μπορείς εσύ, αναλαμβάνει το κατοικίδιό σου. Πώς;
Σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος
Το αίσθημα της μοναξιάς προκαλεί αύξηση του άγχους. Μπορεί σε πιο έντονες καταστάσεις να σωματοποιηθεί και να προκαλέσει ακόμη και φλεγμονές οι οποίες σταδιακά μπορεί να οδηγήσουν σε θέματα υγείας. Όπως για παράδειγμα, καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, Αλτσχάιμερ κατάθλιψη και μελαγχολία. Η συντροφιά και η συναισθηματική υποστήριξη ενός μικρού ζώου επομένως μπορεί να έχει εντυπωσιακή επίδραση στην υγεία σου.

Σε κάνει να ξεπερνάς πιο εύκολα άγχος και προβλήματα που σε απασχολούν
Έρευνα έχει δείξει ότι τα επίπεδα ορμονών που συνδέονται με το άγχος, όπως η κορτιζόλη, μειώθηκαν σημαντικά σε ανθρώπους οι οποίοι έβαλαν στη ζωή τους ένα κατοικίδιο. Μάλιστα, σε χρόνο λιγότερο ακόμη και από αυτόν που χρειάζεται ένα φάρμακο για να δράσει. Επίσης, η επαφή με ένα ζωάκι ενισχύει την παραγωγή οξυτοκίνης, της λεγόμενης «ορμόνης της αγάπης».
Βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς σου
Πέρα από το ότι γεμίζει την καρδιά σου με αγάπη, η συντροφιά ενός κατοικιδίου κρατά τα επίπεδα της πίεσης, της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων χαμηλά. Άρα μειώνονται ο κίνδυνος να αντιμετωπίσεις στο μέλλον προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά.
Δίνει νόημα στη ζωή σου όταν είσαι στα κάτω σου
Αποτελεί έναν λόγο για να σηκωθείς από το κρεβάτι. Ακόμη και αν είσαι τόσο πεσμένη που το μόνο που θέλεις είναι να κάτσεις ξαπλωμένη κάτω από τα σκεπάσματα και να μην βλέπεις κανέναν. Ο μικρός σου φίλος εξαρτάται από εσένα για το φαγητό και το νερό του, τη βόλτα του, την υγεία του. Με άλλα λόγια είσαι υπεύθυνη-απαραίτητη για μια ψυχούλα. Αυτό από μόνο του είναι μεγάλο. Ειδικά σε ανθρώπους που βιώνουν κατάθλιψη, οι ευθύνες που προκύπτουν από ένα κατοικίδιο είναι για αυτούς κινητήριος δύναμη. Ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, αλλά και την αυτοεκτίμηση τους.
Φροντίζει για την επαρκή καθημερινή σου άσκηση
Αν είσαι καλός κηδεμόνας ενός κατοικίδιου θα το βγάλεις τουλάχιστον δύο βόλτες καθημερινά. Έτσι θα μπορέσεις να προσεγγίσεις και να ξεπεράσεις το όριο των 2,5 ωρών αερόβιας άσκησης που απαιτούνται την εβδομάδα για έναν μέσο άνθρωπο. Κάτι για το οποίο θα ευγνωμονείς όσο περνούν τα χρόνια.
Σε κάνει πιο κοινωνική
Όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να κάνεις φίλους. Με ένα κατοικίδιο όμως, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι πιο εύκολο. Στο πάρκο, στη δουλειά, στο pet shop υπάρχουν πολλές αφορμές σχετικές με ένα ζωάκι για να ξεκινήσεις μια συζήτηση.
Σου απαλύνει τον πόνο
Επιστημονικά μπορεί να μην έχει εξηγηθεί ολοκληρωτικά. Αλλά υπάρχουν πολλές έρευνες οι οποίες έχουν ασχοληθεί με το γεγονός ότι τα κατοικίδια είναι σημαντικοί αρωγοί στη μείωση του πόνου π.χ. όταν αναρρώνεις από μια εγχείρηση ή υποφέρεις από πονοκεφάλους κλπ. Δεν είναι λίγα τα νοσοκομεία του εξωτερικού που διενεργούν ειδικά προγράμματα υποστήριξης ασθενών με χρόνιους πόνους ή που βρίσκονται σε αποθεραπεία τα οποία βασίζονται σε επισκέψεις ζώων. Μέσω των οποίων εξασφαλίζονται εντυπωσιακά αποτελέσματα βελτίωσης της υγείας αυτών. Αν αυτό μπορεί να το καταφέρει ένα ζώο που δεν έχεις ξαναδεί στη ζωή σου, φαντάσου τι μπορεί να κάνει το δικό σου κατοικίδιο!                 www.govastileto.gr