Γ.Τράγκας: «Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στις δεξιώσεις γίνονται »κολλητάρια»»- «Κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό»

Διαβάστε όσα είπε ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του «Εν Αθήναις».
«Κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στις εφημερίδες ..
από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Κίνας.
Μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι. Και έχουν δίκιο. Πολύ περισσότερο όταν έχουμε να κάνουμε με δεκάδες φωτογραφικά στιγμιότυπα. Τότε είναι χιλιάδες λέξεις που περιγράφουν την πολιτική υποκρισία, το απίστευτο δούλεμα του ελληνικού λαού τόσα χρόνια και τους δήθεν καβγάδες και πολέμους μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Όπως σημειώνουν εφημερίδες και ιστοσελίδες: δεξιώσεις, μεγαλεία, άφθονος καμπανίτης οίνος και λουκούλλεια εδέσματα. Όλα πληρωμένα από τα κορόιδα του ελληνικού λαού. Οι φωτογραφίες αποκαλυπτικές. Τσίπρας και Άδωνις Γεωργιάδης ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις, αστεία και τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους. Ψιθυριστοί διάλογοι μεταξύ Τσίπρα και Βορίδη. Μητσοτάκης εν πλήρη ευθυμία χαριεντιζόμενος με τον Τσίπρα.
Όλες οι φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους στο Προεδρικό που τρώγονται και συμπλέκονται δήθεν μπροστά στα μάτια του κόσμου, ενώ στις δεξιώσεις και με κάθε ευκαιρία καλοπέρασης γίνονται κολλητάρια και ταυτόχρονα εκτίθενται ως γελοίοι στα μάτια του κόσμου. Επιχειρήματα όπως αυτά του κου Γεωργιάδη ότι είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι και δεν θα μπορούσαμε να πιαστούμε στα χέρια ξεπερνιούνται ως αποκυήματα μέθης από το αντεπιχείρημα των πολλών ότι απαιτείται και λίγη σοβαρότητα και κάποια εγκράτεια σε τέτοιου είδους συναθροίσεις.
Αυτά είναι σημεία των καιρών και μάλιστα σημεία βαθύτατης σήψης. Ο κόσμος σκέφτεται ότι κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι ασχολούνται με το πώς θα μοιράσουν την πίτα, πόσα θα βγάλουν ο καθένας και πως θα πείσουν τον πολυβασανισμένο λαό, ότι διαγκωνίζονται για το καλό του και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του.
Κυρίες και κύριοι, εδώ πορευόμαστε με έναν θίασο που εναλλάσσει βυσσινί και γαλάζια χρώματα σε κάθε διάλειμμα του έργου. Μια εκτεταμένη έρευνα της Eurostat δείχνει ότι τα επίπεδα ικανοποίησης της ζωής των Ευρωπαίων αυξήθηκαν σε όλες τις χώρες. Οι πιο ευτυχισμένοι εντοπίζονται στο Βέλγιο, την Αυστρία και τη Φιλανδία, ενώ οι πιο δυστυχισμένοι είναι οι Βούλγαροι, οι Κροάτες και οι Έλληνες. Εμείς μάλιστα βρισκόμαστε στην 21η θέση ανάμεσα σε 26.
Σήμερα στη διάρκεια της εκπομπής θα ακούσετε τι συμβαίνει στον Έβρο από πλευράς εισόδου μεταναστών και πόσα επεισόδια με ανέλεγκτους ξένους καταγράφονται μόνο στο Σουφλί. Επίσης, επειδή γελούσε ηλιθίως το πολιτικό προσωπικό εντός του Προεδρικού Μεγάρου, θα ακούσετε πως φέρονται οι Κινέζοι στους εργαζόμενους στο λιμάνι στις εγκαταστάσεις της Cosco. Και θα καταλάβετε τι είδους επενδύσεις θα φέρει ο κος Μητσοτάκης, όπως θα αντιληφθείτε και τι στήριξη είχαν επί εποχής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η χώρα πορεύεται στο δρόμο της πλήρους φαβελοποίησης και η διαπλοκή των παλιών ρυτιδια-σμένων οικονομικών τζακιών είναι πλέον οφθαλμοφανής σε όλες τις εκδηλώσεις και τις δημόσιες εμφανίσεις τόσο του πρωθυ-πουργού, όσο και των υπουργών του.
Είναι εκπληκτικό ότι μια ομάδα πασίγνωστων οικονομικών παραγόντων συνοδεύουν παντού τον Έλληνα πρωθυπουργό ή εμφανίζονται ως έχοντες στενή σχέση μαζί του εν είδει χορηγών ή προωθούμενων για κάποιες δουλειές που δεν έχουν κανένα αντίκτυπο στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Υπάρχει μάλιστα η άποψη ότι πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι κατεβαίνουμε ακόμα περισσότερο στου κακού τη σκάλα μέσα στο οικονομικό σπιράλ του θανάτου.
Πολιτική ζωή και μίντια γελοιοποιούνται με συνεντεύξεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία και προβάλλουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου αλλά και φαιδροποιούν την εικόνα του πολιτικού. Η χώρα δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε με πανηγύρια, ούτε με τις σχέσεις που δημοσιοποιούνται μεταξύ των πρωθυπουργών και των πλουσίων εφοπλιστών και εφοπλιστριών.
Αντίθετα η ειδησεογραφία αυτή προκαλεί απωθητικά αισθήματα. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το αν η κα Αγγελοπούλου πηγαίνει τον κο Τσίπρα στον ίδρυμα Κλίντον και τον γνωρίζει στον Σόρος ή αν τώρα αναλαμβάνει καθήκοντα στο πλευρό του κου Μητσοτάκη. Το ίδιο απωθητικά ή αδιάφορα αισθήματα νιώθει όταν μαθαίνει ότι ένας πρωθυπουργός επιβιβάστηκε σε μεγάλη θαλαμηγό εφοπλιστίνας που κατά σύμπτωση είναι σύμβουλός του. Ο κόσμος δεν μπορεί να ερμηνεύσει το ρόλο ζάμπλουτων κυριών δίπλα σε πρωθυπουργούς, που τους θέλει κοντά στο λαό.
Σήμερα, 13 Νοεμβρίου ο Ντόναλντ Τραμπ συναντά για μια ακόμη φορά τον Ταγίπ Ερντογάν και υπάρχουν διάφορες πληροφορίες για αυτή τη συνάντηση. Ο Αμερικανικός τύπος αναφέρει ότι δούλεψαν πολύ οι γαμπροί του Τραμπ και του Ερντογάν για να έρθουν κοντά οι δύο Πρόεδροι.
Λέγεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ζητήσει από τον Ερντογάν να παγώσει τους S-400 και να τους θέσει υπό αμερικανικό έλεγχο. Σε αντάλλαγμα θα του προτείνει να αγοράσει πυραύλους patriot και να μπει σε διαδικασία προμήθειας των f-35. Από την άλλη πλευρά, ο Ερντογάν θα ζητήσει την έκδοση του ιμάμη Γκιουλέν και όχι μόνο. Αν δεν τα βρούνε υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσουν και κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει μόνο ο πρόεδρος, υπάρχουν και τα νομοθετικά σώματα και οι αρμόδιες επιτροπές του
Στην Ισπανία – φίλες και φίλοι – για πρώτη φορά έχουμε ιστορική συμφωνία μεταξύ Σοσιαλιστών και Podemos. Μεταξύ Σάντσεθ και Ιγκλέσιας. Βέβαια, για να σχηματίσουν βιώσιμη κυβέρνηση χρειάζονται και άλλους εντός της ισπανικής βουλής. Πρόσθετους συμμάχους για να εξασφαλίσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Πάντως, οι Podemos περνάνε για πρώτη φορά εντός κυβέρνησης και εντός κυβερνητικής φθοράς. Τη συμμαχία προκάλεσε, όπως εκτιμάται, η άνοδος της ακροδεξιάς και στην Ιβηρική Χερσόνησο.»     fonaklas.blogspot.com