Να γιατί τα Λιχαδονήσια είναι οι «Σεϋχέλλες» της Εύβοιας

Αν δεις τις φωτογραφίες τους και δεν ξέρεις από ποιο μέρος της Γης είναι, φαντάζεσαι Καραϊβική ή άλλους εξωτικούς προορισμούς, με παρθένα νησάκια, τιρκουάζ νερά, ειδυλλιακές αμμώδεις παραλίες. Κι όμως, τα πανέμορφα Λιχαδονήσια βρίσκονται μια ανάσα από το βόρειο άκρο της Εύβοιας, εκεί που τα νερά του Ευβοϊκού συναντούν τον Μαλιακό κόλπο.

Και παρότι παραπέμπουν σε Καραϊβική, δεν είναι παρά ακόμα μια πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας, παραδεισένια, κάτω από το εκτυφλωτικό φως του καλοκαιρινού ήλιου. Τοπίο που σε γοητεύει, με το που πατάς το πόδι σου στην αμμουδιά, κι ατμόσφαιρα ξεγνοιασιάς που σε χαλαρώνει.
Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, στη Φθιώτιδα, και τη Λιχάδα, στην Εύβοια. Από αυτά τις δύο αυτές περιοχές εκτελούνται και δρομολόγια από τα πλοία που μεταφέρουν τους ταξιδιώτες στα εκπληκτικά αυτά νησάκια.
Δημιούργημα ηφαιστειακής δραστηριότητας τα Λιχαδονήσια είναι η απόλυτη εναλλαγή του μπλε της θάλασσας- ενίοτε και τιρκουάζ, του γαλάζιου του ουρανού, του μπεζ της άμμου και του πράσινου της φύσης. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος είναι η Μανολιά, όπου βρίσκεται και η πιο οργανωμένη παραλία με το περίφημο beach bar. Στη Στρογγυλή στέκει ακόμα, αγέρωχος, ο φάρος, με γύρω του τα ερείπια ιεράς μονής του 12ου αιώνα. Ανάμεσά τους, πολλά άλλα νησάκια συμπληρώνουν το γοητευτικό ψηφιδωτό του τοπίου: Στενό, Βαγιά, Λιμάνι, Βοριάς είναι μερικά από αυτά.
Το όνομά τους τα Λιχαδονήσια λέγεται πως το οφείλουν στον Λίχα, δούλο του Ηρακλή ο οποίος έδωσε στον μυθικό ήρωα τον χιτώνα της Δηιάνειρας.  Ο μύθος λέει πως ο Ηρακλής θεώρησε τον Λίχα υπεύθυνο και τον έριξε στη θάλασσα. Από το κορμί του σχηματίστηκαν τα Λιχαδονήσια.
ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑhttp://www.newsbeast.gr