Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό γλυκό, οικονομικά, εύκολα, γρήγορα και με φρούτα, για πιο υγιεινά.
Υλικά
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αναμιγνύουμε καλά και φτιάχνουμε μια υγρή ζύμη την οποία ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τις μπανάνες έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια, για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Αφήνουμε να περάσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν κόψουμε το γλυκό, έτσι ώστε να παραμείνουν επάνω οι μπανάνες και η καραμέλα να κατέβει στο παντεσπάνι και να το εμποτίσει. www.govastileto.gr
Υλικά
- 4-5 μπανάνες σχετικά ώριμες
- 200γρ μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
- 4 αυγά
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αναμιγνύουμε καλά και φτιάχνουμε μια υγρή ζύμη την οποία ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τις μπανάνες έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια, για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Αφήνουμε να περάσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν κόψουμε το γλυκό, έτσι ώστε να παραμείνουν επάνω οι μπανάνες και η καραμέλα να κατέβει στο παντεσπάνι και να το εμποτίσει. www.govastileto.gr