Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Φτιάξτε κριτσίνια με πατέ ελιάς. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή

Υλικά
  • 200 ml Νερό
  • 150 ml Λάδι (σπορέλαιο)
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1κ.σ. Baking powder
  • 2 κ.γλ. Αλάτι
  • 5 κ.σ. πατέ ελιάς
Εκτέλεση Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υγρά, προσθέτουμε το αλάτι , το πατέ ελιάς και το Baking powder. Σταδιακά προσθέτουμε το και ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή και λεία ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σκεπασμένη με μεμβράνη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες, σύμφωνα με το nostimesyntages. Ανοίγουνε τη ζύμη πάνω σε μια επιφάνεια και κόβουμε οριζόντιες λωρίδες. Παίρνουμε κάθε λωρίδα και την τρίβουμε στις παλάμες να δημιουργηθεί ένα μπαστούνι. Στρίβουμε ελαφρά τα μπαστούνια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25- 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.    http://www.govastileto.gr