Μια πεντανόστιμη συνταγή που συνοδεύεται με ούζο και κρασί: Μοσχαρίσια τηγανιά

Υλικά
400 γρ μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια 1 λεμόνι 1 ποτ.κρ. λευκό κρασί ή μαυροδάφνη 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι πιπέρι ρίγανη μαιντανό λάδι

ΕκτέλεσηΨιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαιντανό. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι (να καλυφθεί ο πάτος) και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και όταν μαραθούν, ρίχνουμε το μοσχάρι πασπαλισμένο με ρίγανη. Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι μέχρι να κάνει κρούστα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει (θα έχει βγάλει κάποια υγρά, αλλά αν χρειαστεί και άλλα, ρίχνουμε ζεστό νερό). Όταν έχει βράσει το μοσχάρι, ρίχνουμε το λεμόνι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση (2-3') και μετά προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, πιπέρι και μαιντανό. Το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση ( περίπου 5') και μετά το σερβίρουμε ζεστό!   www.govastileto.gr