Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 150 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • 100 γρ. αγκινάρα ψιλοκομμένη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανός, βασιλικός)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι 26 εκ. διάμετρο                                             

    Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το κρατάμε στην άκρη.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και προσθέτουμε εκεί μέσα τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα αρωματικά.
  • Παίρνουμε το ταψάκι, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και βάζουμε επάνω το κρέας μαζί με τις ελιές και τις αγκινάρες.
  • Ρίχνουμε επάνω το μείγμα με το αυγό και το γιαούρτι.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με τη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. http://www.newsbeast.gr