Βουτιές στις εντυπωσιακές παραλίες της Σκιάθου

Το πιο πολυσύχναστο από τα νησιά των Σποράδων και το πιο κοντινό στη στεριά, η Σκιάθος αποτελεί κλασική επιλογή για διακοπές που συνδυάζουν τον καταπράσινο πλούτο της φύσης, με τις εκπληκτικές παραλίες και το έντονο beach και nightlife.

Αυτός ο τόπος είναι προικισμένος σε υπερθετικό βαθμό με το μεγαλείο της φύσης και φημίζεται για μερικές από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες παραλίες τόσο των Σποράδων όσο και του Αιγαίου. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε δέκα από τις καλύτερες και πιο φημισμένες του νησιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε εκείνη της αρεσκείας σας και να ετοιμαστείτε για ατέλειωτες βουτιές.

Λαλάρια

grsk-lalaria
Για τους περισσότερους τα Λαλάρια, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, είναι η ομορφότερη παραλία της Σκιάθου, και όχι μόνο. Και πώς να μην ισχύει κάτι τέτοιο όταν η εντυπωσιακή όψη της αποτελείται από έναν μεγαλοπρεπή και επιβλητικό κατακόρυφο βράχο, που ξεκινάει από την κορυφή της πλαγιάς και καταλήγει ορμητικός πίσω ακριβώς από το σημείο της ακρογιαλιάς;
Το θαυμαστό αυτό σκηνικό ολοκληρώνεται από τα ολόλευκα, στρογγυλά βότσαλα της ακτής αλλά και του βυθού της θαλάσσης, στα οποία οφείλεται και η ονομασία της καθώς οι ντόπιοι τα αποκαλούν λαλάρια. Σε συνδυασμό με τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα σαν πισίνας νερά, μπορείτε να καταλάβετε κι εσείς για ποιο λόγο τα Λαλάρια, είναι μία από τις πιο φημισμένες ακτές της Σκιάθου. Η παραλία προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης, με τα καραβάκια που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές από το λιμάνι της Χώρας.

Κουκουναριές

grsk-koukounaries
Συνώνυμη της Σκιάθου, η παραλία Κουκουναριές στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση 10 χλμ. από το κέντρο της Χώρας, έχει συμπεριληφθεί πολλές φορές ανάμεσα στις καλύτερες της Μεσογείου. Οφείλει την ονομασία της στα ψηλά πεύκα που αγκαλιάζουν όλο το μήκος της ακτογραμμής της και συγκαταλέγεται στα σημεία της Σκιάθου που οφείλετε να επισκεφτείτε έστω και μία φορά. Χρυσαφένια άμμος (η παραλία είναι γνωστή και με την ονομασία Χρυσή Άμμος) και τιρκουάζ, ρηχά νερά στα βασικά χαρακτηριστικά της. Παρόλη τη μεγάλη επισκεψιμότητα, η ακρογιαλιά δεν έχει χάσει τίποτα από την παρθένα ομορφιά της.

Μπανάνα

grsk-banana
Η πιο φημισμένη παραλία του νησιού για τη διασκέδαση που προσφέρει στους λουόμενους και αγαπημένη επιλογή της νεολαίας. Η Μπανάνα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σκιάθου, σε κοντινή απόσταση από τις Κουκουναριές. Στην ουσία πρόκειται για δύο ακτές τη Μεγάλη και τη Μικρή Μπανάνα –παλαιότερα ο όρμος ονομαζόταν Κρασσάς– οι οποίες προσεγγίζονται οδικώς με δρόμο που φτάνει μέχρι την ακτή (ένα μέρος του είναι χωμάτινο και απότομα κατηφορικό).
Οι παραλίες χαρακτηρίζονται για τη χρυσαφένια αμμουδιά, τα κρυστάλλινα νερά και τα πανύψηλα πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι την ακτή, ενώ η Μεγάλη Μπανάνα και για τα ξέφρενα parties που διοργνανώνονται από το μεσημέρι στο beach bar που λειτουργεί εδώ, και συχνά διαρκούν μέχρι το βράδυ. Σε αντίθεση, στη Μικρή Μπανάνα οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί, ενώ η ακτή από τη δεκαετία του '70, ακόμη, αποτελεί στέκι γυμνιστών.

Καναπίτσα

grsk-kanapitsa
Στο ακρωτήριο Καλαμάκι, η ακτή Καναπίτσα απέχει από το κέντρο της πόλης της Σκιάθου περίπου 7 χλμ. και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς του νησιού. Έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και διαθέτει αμμουδιά και κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά. Στην πλαζ θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες, σχολή καταδύσεων και ταβέρνες. Στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, σε περίπτωση που επιθυμείτε να ορίσετε την Καναπίτσα ως το ορμητήριό σας στο νησί.

Μανδράκι

grsk-mandraki
Η περιοχή Μανδράκι στο δυτικό τμήμα του νησιού (14 χλμ. από τη Χώρα της Σκιάθου), αποτελείται από τρεις διαδοχικούς και πανέμορφους κόλπους: το λιμάνι του Ξέρξη, την Ελιά και τον Άγκιστρο. Για να τους προσεγγίσετε θα πρέπει να περάσετε μέσα από το πανέμορφο και καταπράσινο πάρκο του Μανδρακίου γεμάτο με φουντωτά και πανύψηλα πεύκα.
Το λιμάνι του Ξέρξη, ξεχωρίζει για το όμορφο και άγριο τοπίο, με την χρυσαφένια αμμουδιά και τα τιρκουάζ νερά να αιχμαλωτίζουν το βλέμμα. Η Ελιά είναι μια ήρεμη ακτή με καταγάλανα νερά, μη οργανωμένη και ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία. Δίπλα της, συναντάται ο Άγκιστρος με άμμο και σχετικά βαθιά νερά, και αυτή μη οργανωμένη.

Ασέληνος

grsk-troulos
Σε απόσταση 15 χλμ. περίπου από τη Χώρα της Σκιάθου, η παραλία Ασέληνος είναι μία από τις ήσυχες ακτές του νησιού, ιδανική επιλογή για όλους εσάς που θέλετε να απολαύσετε τις βουτιές σας μακριά από την πολυκοσμία των πολυσύχναστων πλαζ. Με ψιλό βότσαλο, χρυσαφένια χοντρή αμμουδιά και απότομα καταγάλανα νερά, θα σας εντυπωσιάσει με το πανέμορφο σκηνικό που απλώνεται μπροστά σας.
Η ακτή διαθέτει λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και μία ταβέρνα. Μόλις 10' με τα πόδια από την παραλία του Μεγάλου Ασέληνου, συναντάται η ακτή Μικρός Ασέληνος, για ακόμη πιο ήσυχα μακροβούτια.                      http://www.newsbeast.gr