Ιθάκη, παντοτινός προορισμός του ταξιδιού.Διακοπές στο μαγευτικό νησί των Επτανήσων

Καθώς αντικρίζεις τον όρμο στο Κιόνι, η εικόνα του παραδοσιακού οικισμού, χτισμένου αμφιθεατρικά, σε κατακλύζει. Πέτρινα σπίτια πνιγμένα στα λουλούδια, καλαίσθητα οικήματα αντικατοπτρίζονται στα κρυστάλλινα νερά. Στην πρωτεύουσα , το Βαθύ, το πράσινο της Ιθάκης εναλλάσσεται με το μπλε της θάλασσας θυμίζοντας φιόρδ. Ο Σχίνος με την κοσμοπολίτικη
ατμόσφαιρά του και το μικρό Λαζαρέτο με τη μεγάλη ιστορία, η Παναγιά η Καθαριώτισσα στο ομορφότερο σημείο του νησιού, συμπληρώνουν την εικόνα της εκθαμβωτικής Ιθάκης.
Βρίσκεται νότια της Λευκάδας και βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, από την οποία τη χωρίζει ένας πορθμός. Ειδυλλιακά τοπία, γραφικοί οικισμοί, φυσικοί όρμοι με βράχους και κρυστάλλινα νερά, και πράσινο που φτάνει μέχρι εκεί που σκάει το κύμα, αυτή είναι η Ιθάκη με την ιδιαίτερη ομορφιά της.
Κάντε μια επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό της Ανωγής, για να θαυμάσετε τους επιβλητικούς μονόλιθους, σμιλεμένους από τη φύση. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, αλλά και τον Άγιο Νικόλαο των Ξένων, με την εικόνα του Ιησού που αποδίδεται στον Ελ Γκρέκο.
Αυτό βέβαια, αν καταφέρετε να ξεκολλήσετε από τις παραλίες και τις θάλασσες της Ιθάκης, όπου οι λάτρεις του βυθού θα έχουν την ευκαιρία για εξερεύνηση. Από την οργανωμένη πλαζ στο Φιλιατρό, μέχρι το προσβάσιμο με καΐκι (αν και όχι μόνο) Γιδάκι, Καμίνια, Σκίνος, Μπροστά και Πίσω Αετός είναι μερικές μόνο από τις ακρογιαλιές που θα φιλοξενήσουν τις απολαυστικές βουτιές σας στα τιρκουάζ νερά της Ιθάκης.ΙΘΑΚΗΙΘΑΚΗΙΘΑΚΗΙΘΑΚΗ
ΙΘΑΚΗ ΙΘΑΚΗ ΙΘΑΚΗhttp://www.newsbeast.gr/