Το μαγευτικό λιμανάκι στο νότο της Κρήτης

Στη νότια ακτή του νομού Χανίων, με φόντο το Λιβυκό πέλαγος, η Χώρα Σφακίων ταξιδεύει τον επισκέπτη στο μαγευτικό, άγριο και πανέμορφο, κρητικό τοπίο. Η μικρή πόλη είναι πρωτεύουσα της απομακρυσμένης περιοχής των Σφακίων και βρίσκεται κοντά στο  άκρο του φαραγγιού της Ίμπρου, 74 χιλιόμετρα νότια των Χανίων.

Η Χώρα Σφακίων διαθέτει δύο μικρά λιμάνια, όπου δένουν τα πλοία για την Αγία Ρούμελη αλλά και το γραφικό Λουτρό και τη Γαύδο. Δυτικά του χωριού, η όμορφη παραλία Βρύση είναι ιδανική για βουτιές. Και δεν είναι η μόνη, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά ακόμα ακρογιάλια με βότσαλα για να απολαύσει κανείς τα νερά του Λιβυκού πελάγους.
Η φυσική ομορφιά των Σφακιών είναι εντυπωσιακή, συνδυάζοντας τις επιβλητικές Μαδάρες, τα Λευκά Όρη, πολυάριθμα φαράγγια και το γαλάζιο της θάλασσας. Η Χώρα Σφακίων βρίσκεται στο άκρο του φαραγγιού του Ίμπρου. Μετά την απαραίτητη βόλτα στον παραλιακό δρόμο, μπείτε και μέσα στα στενά του χωριού κι αφήστε τις εικόνες να σας ταξιδέψουν.
Αρχοντικά με κλειστές αυλές, φροντισμένες εξώπορτες, πλακόστρωτα δρομάκια και η γνωστή κρητική φιλοξενία θα σας γοητεύσουν. Μην χάσετε την ευκαιρία για πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής κι απολαύστε τη γενναιόδωρη φύση της Κρήτης.
ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ ΚΡΗΤΗ ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ ΚΡΗΤΗ ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ ΚΡΗΤΗ ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ ΚΡΗΤΗ ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ ΚΡΗΤΗ ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ ΚΡΗΤΗhttp://www.newsbeast.gr