Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 3 άτομα

  • 350 γρ. σπαγγέτι
  • 150 γρ. guanciale (μπέικον ή παντσέτα καπνιστή)
  • 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο (ή 50 γρ. πεκορίνο και 50 γρ. παρμεζάνα)
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι                        

    Εκτέλεση

  • Παίρνουμε το μπέικον και το κόβουμε τετραγωνάκια.
  • Το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζουμε το αυγό (ολόκληρο) και τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον.
  • Ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το μείγμα από το μπολ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Σερβίρουμε αμέσως. www.newsbeast.gr