Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη, ο «άγνωστος» υγροβιότοπος της Κέρκυρας

Όλοι ξέρουν τα πιο χαρακτηριστικά και αναμφίβολα πανέμορφα σημεία της Κέρκυρας, όπως το Λιστόν, το Αχίλλειο στο Γαστούρι, την Παλαιοκαστρίτσα. Το νησί κρύβει όμως και πολλές ακόμα ομορφιές, επιφυλάσσοντας στον ταξιδιώτη- και όχι τόσο τον τουρίστα- ξεχωριστές στιγμές και εμπειρίες.
Μια από αυτές είναι η λιμνοθάλασσα Αντινιώτη,
στο βόρειοανατολικό άκρο του νησιού, ανάμεσα στις παραλίες του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αλμυρού. Αγριολούλουδα, καλαμιές, υδρόβια φυτά που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο σημείο των Επτανήσων, ένα έλος και το κύριο μέρος της λιμνοθάλασσας καλύπτουν σχεδόν 400 στρέμματα, σε ένα από τα ωραιότερα φυσικά τοπία της Κέρκυρας.
Στον σημαντικό υγροβιότοπο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 90 είδη αποδημητικών πουλιών, όπως ερωδιούς και κορμοράνους. Στη λιμνοθάλασσα ζει και η βίδρα.
Ξεχωριστή είναι και η χλωρίδα της περιοχής, καθώς εντοπίζονται δεκαέξι είδη ορχιδέας. Η λιμνοθάλασσα προστατεύεται ενταγμένη στο δίκτυο «Natura 2000» και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την οικολογική ισορροπία.
ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑhttp://www.newsbeast.gr/