Βουτάμε στις ωραιότερες παραλίες της Σύρου

Την αποκαλούν «αρχόντισσα των Κυκλάδων» κι όχι άδικα. Ιδανικός προορισμός τόσο για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου όσο και για πολυήμερες διακοπές, η Σύρος μαγεύει τους επισκέπτες της με τα αξιοθέατα, τα εντυπωσιακά κτήρια αλλά και με τις παραλίες της που
ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.
Κοντά στην Ερμούπολη, δημοφιλείς και οργανωμένες ή πιο απόμερες και ήσυχες, όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τα διάφανα, βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου.

Αστέρια

asteria
Είναι η πιο κοντινή παραλία στην Ερμούπολη και βρίσκεται κάτω από τον Άγιο Νικόλαο. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα και το σημείο θυμίζει παραλίες της ιταλικής ριβιέρας. Στο βραχώδες σκηνικό της θα έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε στο Asteria Beach Bar και να απολαμβάνετε κάθε τόσο τις βουτιές σας. Άλλες κοντινές στην Ερμούπολη παραλίες είναι το Τάλητο (πάνω από τον Άγιο Νικόλαο) και τα Κύματα στο Παλιό Λιμάνι.

Αγκαθωπές

agathopes
Κοσμική παραλία σε απόσταση περίπου 15 χλμ. νοτιοδυτικά της Ερμούπολης. Θα τη συναντήσετε αμέσως μετά την Ποσειδωνία (Ντελαγκράτσια), όπου θα αντικρίσετε ένα από τα πιο όμορφα και διάσημα σκηνικά του νησιού, τα περίφημα λευκά κρινάκια της θάλασσας. Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει beach bar. Από εδώ θα απολαύσετε υπέροχη θέα στα νησάκια Σχοινονήσι και Στρογγυλό.

Κίνι

kini
Η παραλία του ομώνυμου, γραφικού ψαροχωριού βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 λεπτών οδικώς από την Ερμούπολη. Το σκηνικό εδώ έχει μια ιδιαίτερη και καθ' όλα μοναδική ομορφιά με τα κρυστάλλινα νερά να πρωταγωνιστούν. Αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για ζευγάρια, όσο και για οικογένειες. Συνδυάστε τις βουτιές σας με ουζάκι και φρέσκο ψάρι στα αξιόλογα κοντινά ταβερνάκια την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Γαλησσάς

galissas
Οργανωμένη παραλία με άμμο στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, 9 χλμ. μακριά από την Ερμούπολη. Εδώ, θα βρείτε πολλά ταβερνάκια, εστιατόρια και αρκετά σημεία για να πιείτε τον καφέ σας. Επίσης, εδώ βρίσκεται ο λόφος της Αγίας Πακού με το ομώνυμο εκκλησάκι και η Σπηλιά του Αγίου Στεφάνου. Κάτω από το λόφο της Αγίας Πακού υπάρχει ένας κολπίσκος με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, τον οποίο προτιμούν οι γυμνιστές.    http://www.newsbeast.gr