Δροσερή βουτιά στους καταρράκτες της Νέδας

Βρίσκεται σε ένα κομμάτι της Πελοποννήσου που ίσως είναι από τα πιο όμορφα. Ο ποταμός Νέδα, στη Μεσσηνία, σχηματίζει καταπράσινα φαράγγια, επιβλητικούς καταρράκτες και αξιοζήλευτες φυσικές πισίνες, και προσκαλεί σε εξερεύνηση στο συναρπαστικό τοπίο της Πελοποννήσου.

Το ποτάμι πηγάζει από το Λυκαίο Όρος, στα σύνορα της Μεσσηνίας με την Αρκαδία, κι αποτελεί ουσιαστικά το φυσικό σύνορό της με την Ηλεία. Η προσέγγιση στους καταρράκτες μπορεί να γίνει από το χωριό Πλατάνια, από όπου ξεκινά ο χωματόδρομος. Η πεζοπορία μέσα σε πλούσια φύση και νερά που κελαρύζουν θα σας οδηγήσει στον πρώτο καταρράκτη με το ξύλινο γεφυράκι κι αμέσως μετά στον μεγάλο κι επιβλητικό καταρράκτη. Τα νερά πέφτουν από ύψος επτά μέτρων, στον μικρότερο καταρράκτη, και από είκοσι στον μεγαλύτερο, σχηματίζοντας φυσικές πισίνες ιδανικές για δροσερές βουτιές με φόντο τα πλατάνια.
Οι εικόνες από το πράσινο, την πλούσια φύση της Μεσσηνίας, το τιρκουάζ του νερού, και ο ήχος του νερού που ρέει άλλοτε γάργαρο κι άλλοτε ορμητικό θα κατακλύσουν τις αισθήσεις σας και θα σας συνοδεύουν ευεργετικά ακόμα και όταν θα έχετε αφήσει πίσω σας αυτή την ξεχωριστή γωνιά της Πελοποννήσου. Μια εμπειρία που αναμφίβολα αξίζει κανείς να ζήσει.
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΔΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΔΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΔΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΔΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΔΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΔΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΔΑ
ΝΕΔΑ ΝΕΔΑhttp://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

Σερβία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία υπό άκρα μυστικότητα – Αντιδράσεις από ΕΕ και ΗΠΑ

Πώς επιβιώνουν τα ζώδια μετά από ένα χωρισμό...

Παγγαίο: Σπάνιες οι φυσικές ομορφιές του

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων