Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΗ : Αυξημένα έως και 18% τα τιμολόγια ρεύματος

Αλλεπάλληλα ηλεκτροσόκ σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις με αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα και σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Eurostat, οι τελικές τιμές της κιλοβατώρας που πληρώνουν τα νοικοκυριά ανέβηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το δεύτερο του 2017 έως και 18%, εξαιτίας της ανόδου των ρυθμιζόμενων χρεώσεων.
Πρόκειται για επιβαρύνσεις που έχει προκαλέσει η κυβερνητική απόφαση για αλλαγή των κλιμακίων τιμολόγησης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).
Παράλληλα, αύριο Τρίτη κι εκτός απρόοπτου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ θα φέρει εισήγηση προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για την επιβολή χρέωσης σε όσους πελάτες της επιθυμούν να λαμβάνουν ταχυδρομικώς τους λογαριασμούς ρεύματος.

Καμπανάκι από τις βιομηχανίες

Κι ενώ αυτά καταγράφονται στις τάξεις των νοικοκυριών, οι ενεργοβόρες βιομηχανίες με δημόσια παρέμβαση του φορέα εκπροσώπησής τους (ΕΒΙΚΕΝ) κάνουν γνωστό ότι η δημόσια επιχείρηση επιδιώκει να καταργήσει τις εκπτώσεις όγκου που χορηγήθηκαν στις τσιμεντοβιομηχανίες, τη μεταλλουργία κι άλλες βιομηχανίες και να αυξήσει τα τιμολόγια.
Η Ενωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας μιλά για τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με τη ΔΕΗ και αφορούν την τιμολογιακή πολιτική για το 2019 και καλεί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να παρέμβει κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα των βιομηχανιών και την απασχόληση.

Η επιβάρυνση στα νοικοκυριά

Σε ό,τι αφορά τους οικιακούς καταναλωτές, τα τελευταία αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο (δεύτερο του 2017) για την κατηγορία των οικιακών καταναλώσεων από 1.000 έως 2.500 κιλοβατώρες η τελική τιμή (μαζί με φόρους και τέλη) ανέβηκε στα 0,1914 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,1660 ευρώ.
Δηλαδή η αύξηση είναι της τάξης του 15,3%. Αν αφαιρεθούν οι φόροι και τα τέλη, τότε η καθαρή ανταγωνιστική τιμή ρεύματος προκύπτει ότι έχει μειωθεί. Για την ακρίβεια το πρώτο εξάμηνο του έτους έπεσε στα 0,1175 ευρώ από 0,12 ευρώ ανά κιλοβατώρα το δεύτερο εξάμηνο του 2017.
Σχεδόν ίδια ποσοστιαία (15,1%) είναι και η αύξηση για τις μεγαλύτερες οικιακές καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας (2.500 έως 5.000 κιλοβατώρες). Φέτος (πρώτο εξάμηνο) ανέβηκε στα 0,1866 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,1620 το προηγούμενο εξάμηνο.
Για τις μικρότερες, κάτω των 1.000 κιλοβατωρών, το πρώτο εξάμηνο του 2018 η τελική τιμή κιλοβατώρας ήταν υψηλότερη κατά 18,3% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Η τελική αξία ήταν στα 0,2450 ευρώ από 0,2070 ευρώ ανά κιλοβατώρα.    www.in.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Αλλού οι πατάτες κι αλλού το κρέας

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη διάρκεια της τυπικής εβδομαδιαίας εργασίας στην Ε.Ε., σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.  Αφού είμαστε πρωταθλητές στις ώρες εργασίας, γιατί δεν αξιωνόμαστε μετάλλιο οικονομικής υγείας; Τώρα, δηλαδή, που θα αυξηθεί το πλαφόν των υπερωριών στις 150 ώρες ετησίως, θα εκτιναχθεί το ελατήριο της οικονομίας; 

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

BBC: «Η αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας»

«Η αλλαγή των συνόρων σημαίνει το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας» στα Βαλκάνια, λέει ο Βαλεντίν Ινζκο, Υπατος Εκπρόσωπος για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το καθήκον του οποίου είναι η διατήρηση της ειρήνης βάσει της Συμφωνίας του Ντέιτον. «Μυστήρια σχέδια» «Πρόκειται για τη συμφωνία που καθόρισε τη λήξη του πολέμου το 1995,

Αρνί στη λαδόκολλα με χαλούμι, μανιτάρια και δαμάσκηνα

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες) 1½ κιλό αρνί χωρίς κόκαλο (ζητούμε από τον κρεοπώλη να το κόψει σε μερίδες) 100 ml ελαιόλαδο 20 εσαλότ ολόκληρα ή, αν δεν βρούμε, μικρά κόκκινα κρεμμύδια 10 καφέ μανιτάρια, κομμένα στα 4 10 λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4 2 σκελίδες σκόρδου