Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Τραχανάς σούπα με ντομάτα.Παραδοσιακή συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτές
  • 6 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή ίδια ποσότητα νερού
  • ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι               
  • Βάζετε αρχικά το ζωμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνετε να πάρουν πρώτα μια βράση και προσθέτετε τον τραχανά.
  • Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν.
  • Βράζετε για 10'- 15' περίπου, ώσπου να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην σας κολλήσει.
  • Σερβίρετε τον τραχανά ζεστό και τον συνοδεύετε με φέτα και παξιμάδια.         www.newsbeast.gr