Τι λέει για το σκύλο σου το τρίχωμά του

Το χάδι στο τρίχωμα του σκύλου σου είναι ο πιο απλός τρόπος να του δείξεις ότι τον αγαπάς. Το άγγιγμα αυτό, όμως, μπορεί να σου δώσει στοιχεία και για την υγεία του.
Κι αυτό γιατί αν παρατηρήσεις κάποια σημαντική αλλαγή στην κατάσταση της γούνας του, πολλές φορές είναι σημάδι ότι κάτι τρέχει. Τι πρέπει να προσέξεις;


Αδυνατίζουν οι τρίχες του

Μπορεί να σημαίνει ότι έχει κάποιο θέμα με το θυροειδή του και συγκεκριμένα υποθυρεοειδισμό. Είναι πιο συνηθισμένο σε μέσης ηλικίας σκύλους και σε μεγαλόσωμες ράτσες, όπως τα γκόλντεν ριτρίβερ, τα ντόπερμαν και τα Ιρλανδέζικα σέττερ. Τα σκυλάκια με υποθυρεοειδισμό μπορεί να έχουν επίσης θαμπό τρίχωμα, να ξεφλουδίζει το δέρμα τους, να παίρνουν βάρος και να μην αντέχουν το κρύο.

Γλύφεται συνέχεια

Αν γλύφει, δαγκώνει ή ξύνεται σε διάφορα σημεία του σώματός του από τα οποία αρχίζει να χάνει τρίχες με αποτέλεσμα η γούνα του να έχει «μπαλώματα», το πιο πιθανό είναι ότι έχει κάποια αλλεργία, ένα από τα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα που εμφανίζουν τα τετράποδα, σκύλοι και γάτες.

Θαμπό τρίχωμα
Αν σου φαίνεται ότι η γούνα του έχασε τη λάμψη της, ίσως χρειάζεται να προσθέσεις περισσότερα υγιή λιπαρά στη διατροφή του. Φρόντισε η τροφή του να είναι πλούσια σε λιπαρά, ασβέστιο, φώσφορο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Μυρίζει περίεργα

Σου φαίνεται ότι το τρίχωμά του μυρίζει παρόλο που είναι καθαρός; Όταν έχει κάποιο δερματικό πρόβλημα, το δέρμα του απαντά παράγοντας περισσότερο σμήγμα και μαζί με αυτό μία περίεργη μυρωδιά.

Τι πρέπει να κάνεις; Μάθε πώς πρέπει να δείχνει το τρίχωμά του και αν διαπιστώσεις οποιαδήποτε αλλαγή σε σχέση με τη φυσιολογική του εικόνα, συμβουλέψουν τον κτηνίατρό του.www.govastileto.gr