Συμβουλές για ένα σπίτι φιλικό για το σκύλο

Το να έχεις σκύλο, είναι σαν να έχεις ένα μωρό μέσα στο σπίτι. Χρειάζεται την προσοχή σου και να δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε πράγματα που μπορεί να είναι επικίνδυνα. Αν δώσεις έμφαση στα παρακάτω, θα έχεις δημιουργήσει ένα σπίτι φιλικό για το σκύλο σου και δεν θα έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Βάλε ψηλά ό,τι είναι απαραίτητο.



Οτιδήποτε είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια του σκύλου σου, βάλτο ψηλά, όπως απορρυπαντικά, σκόνες, χλωρίνες. Το ίδιο κάνε και για τα μικρά αντικείμενα, όπως βίδες, που θα μπορούσε να καταπιεί.

Τοποθέτησε διαχωριστικά.

Τα προστατευτικά κάγκελα που μπαίνουν στις πόρτες και στις σκάλες για τα μωρά, θα αποδειχτούν πολύ χρήσιμα σε ένα σπίτι φιλικό για σκύλους. Αυτά τα διαχωριστικά θα αποτρέψουν τον σκύλο σου από το να βρεθεί σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε.

Μην αφήνεις εκτεθειμένα φαγητά.

Απομάκρυνε τα επικίνδυνα για την υγεία του φαγητά. Υπάρχουν κάποιες τροφές που οι σκύλοι δεν κάνει να τρώνε, όπως σταφύλια, ζάχαρη, κρεμμύδι και σοκολάτα. Μπορεί, λοιπόν, αθώες τροφές που δε σου φαίνονται επικίνδυνες, να του προκαλέσουν πρόβλημα.

Μάζεψε τα σκουπίδια.

Μην αφήνεις εκτεθειμένα τα σκουπίδια. Πέραν του ότι μπορεί να τα περάσει για παιχνίδι, να σκίσει τη σακούλα και να γεμίσει ο τόπος με σκουπίδια, υπάρχει και η περίπτωση να καταπιεί κάποιο αντικείμενο που δεν πρέπει.

Προσοχή στα καλώδια.

Μην αφήνεις εκτεθειμένα καλώδια. Κι όταν λέμε εκτεθειμένα καλώδια, δεν εννοούμε μόνο κομμένα ή χαλασμένα, που θα ήταν επικίνδυνα για τον οποιονδήποτε. Εννοούμε και απλά καλώδια, από μία λάμπα ή ένα φορτιστή κινητού. Ο σκύλος μπορεί να θέλει να παίξει μαζί τους, να τα δαγκώσει και να τον χτυπήσει το ρεύμα.

Ξανασκέψου τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Μπορεί να μην το ήξερες, αλλά υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία είναι δηλητηριώδη. Αν λοιπόν, έχεις φυτά μέσα στο σπίτι σου, φρόντισε να ενημερωθείς από τον κτηνίατρο ή το γεωπόνο σου, αν είναι ασφαλή για κατοικίδια.

Κλείσε τα ντουλάπια σου.

Φρόντισε να μην αφήνεις ανοιχτές τις πόρτες από τις ντουλάπες ή τα μικρότερα ντουλάπια. Υπάρχει κίνδυνος ο σκύλος σου να τρυπώσει μέσα στο ντουλάπι, να τραβήξει την πόρτα, να εγκλωβιστεί και να πάθει ασφυξία. Επίσης, αν έχεις κάποιο μικρόσωμο σκυλάκι φρόντισε να κλείνεις πάντα και την πόρτα του πλυντηρίου. Ποτέ δεν ξέρεις που θα τρυπώσει για να παίξει.

Προσοχή στα θερμαντικά σώματα.

Τα θερμαντικά σώματα, όπως σόμπες αλλά και ο φούρνος, αποτελούν παγίδες για το σκύλο σου, καθώς μπορεί να του προκαλέσουν έγκαυμα. Μην αφήνεις ανοιχτή την πόρτα από τον φούρνο όταν αυτός είναι ζεστός, καθώς και μην χρησιμοποιείς θερμαντικά σώματα στο ίδιο δωμάτιο με το σκύλο σου. Ακόμα και αν είσαι παρούσα, μία στιγμή αρκεί για να γίνει το ατύχημα.       govastileto.gr