Σουφλέ πατάτας με μπεσαμέλ

Υλικά για 4 άτομα

Για το σουφλέ
  • 3 φλιτζάνια γραβιέρα
  • 4 βραστές πατάτες
  • 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ
  • 7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αβγό
  • 1 κούπα γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
  • 6 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες και τις βράζετε για 25 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί.
  2. Στη συνέχεια σε μπολ ρίχνετε το γάλα και προσθέτετε λίγο - λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Αποσύρετε από την εστία και ρίχνετε 4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη, λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αβγό. Ανακατεύετε να ενωθούν καλά τα υλικά και είναι έτοιμη η μπεσαμέλ.
  4. Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνετε τις βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες.
  5. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε από πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Από πάνω ρίχνετε την μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.                         www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων