Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για χιόνια και θυελλώδεις ανέμους .Χιόνια κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Χιόνια, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:
Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματα της.
Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην Κρήτη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας που θα ενταθούν το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Στερεάς.
Θυελλώδεις ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι 7-8 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.
Το Σάββατο, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά Ιονίου, την Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, από το μεσημέρι τα Δωσεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς.
Θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη και το απόγευμα θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.
Την Κυριακή, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού και βαθμιαία του βόρειου Αιγαίου, τις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές (κυρίως τα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα).
Μετά το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κρήτη και προς το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και από το βράδυ στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης.
Θυελλώδεις άνεμοι (7-8 και πιθανώς 9 μποφόρ) θα πνέουν στα πελάγη, ενώ από το βράδυ αναμένεται στα βορειοδυτικά σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.      www.in.gr