Νεκρός εργάτης Καθαριότητας Δήμου - Τι καταγγέλλεται

Νεκρός “έπεσε” 45χρονος εργάτης Καθαριότητας του Δήμου Κρωπίας, από αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα σφήκας, την ώρα που προσπαθούσε να ξεσφηνώσει ένα καναπέ από την αρπάγη, κατά την περισυλλογή ογκωδών
αντικειμένων, από δρόμους της πόλης, την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με ενημέρωση του epoli.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κρωπίας, Σπύρος Ζωίτσας, που βρέθηκε αμέσως στον τόπο του συμβάντος, προσπάθησε να τον επαναφέρει με μαλάξεις αλλά στάθηκε αδύνατο. Λίγο μετά έφθασε στο χώρο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου μετέφερε τον άτυχο εργαζόμενο οδηγό στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Η κηδεία του δημοτικού υπαλλήλου θα γίνει την Πέμπτη.
Καταγγελία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Και ενώ καλέστηκε ασθενοφόρο, το κοντινότερο βρισκόταν στην περιοχή του Λαυρίου με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και να αφήσει την τελευταία του πνοή ο συνάδελφος μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του. Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση που έχει αφήσει όλη τη περιοχή των Μεσογείων χωρίς νοσοκομείο και με ελλιπή αριθμό ασθενοφόρων να προσπαθούν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες. Ο συνάδελφος μπορεί και να είχε σωθεί αν έγκαιρα είχε έρθει το ασθενοφόρο και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο», καταγγέλλει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για το τραγικό σε κατάληξη γεγονός.
«Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι συνθήκες στις υπηρεσίες καθαριότητας είναι απαράδεκτες. Οι συνάδελφοι καθημερινά δίνουν μάχη για το μεροκάματο με κίνδυνο την ζωή τους.
Συνάδελφοι ως εδώ. Αρκετούς συναδέλφους μας θρηνήσαμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, οργανώνουμε τον αγώνα μας. Τώρα σε κάθε δήμο με ευθύνη του σωματείου θα πρέπει να συγκροτηθούν Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας απαιτώντας να αλλάξει η νομοθεσία που θέλει τις συγκεκριμένες επιτροπές να έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, απαιτούμε σε κάθε δήμο να υπάρχει Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Εργασίας. Δεν βγαίνουμε για δουλειά αν δεν έχουμε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για ακόμα μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δήμου Κορωπίου», ολοκληρώνει.
epoli.gr