Νέα ανατροπή στην υπόθεση Λαγούδη...

Ο τραγικός θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη εξακολουθεί να απασχολεί την κοινή γνώμη αλλά και να στοιχειώνει μέχρι και σήμερα τα παιδιά τον αδελφό και τους φίλους της...

44χρονης γυναίκας, που πριν από πέντε μήνες περίπου το άψυχο σώμα της βρέθηκε μισοκαμμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της. 

Δολοφονία ή αυτοκτονία; Δυο σενάρια που ακόμη και σήμερα βασανίζουν όλους όσους ασχολούνται με την υπόθεση, περιμένοντας να μάθουν την αλήθεια. 
Τα στοιχεία που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες είναι συγκλονιστικά αφού για πρώτη φορά εμφανίζεται το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της άτυχης Ειρήνης σε σπίτι της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη μιλώντας στο protothema.gr αποκάλυψε πώς έφθασαν στο στίγμα του κινητού τηλεφώνου όταν ζήτησαν την βοήθεια από Έλληνες ομογενείς που εργάζονται στο FBI. Εκείνοι μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν εντόπισαν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου σε συγκεκριμένο σπίτι. «Την υπόθεση της Ειρήνης παρακολουθούν Έλληνες από ολόκληρο τον κόσμο. 

Έτσι και κάποιοι ομογενείς που εργάζονταν στο FBI και ζητήσαμε τη βοήθειά τους δυο μήνες μετά τον θάνατο της Ειρήνης μας είπαν ότι θα μας βοηθούσαν αφού η υπόθεση της Ειρήνης τους θύμιζε έντονα μια άλλη περίπτωση γυναίκας στην Αμερική που ενώ αρχικά ο θάνατός της αποδίδονταν σε αυτοχειρία εν τούτοις αποδείχθηκε πως ήταν δολοφονία. Από τις έρευνες των Ελλήνων του FBI βρέθηκε το στίγμα του κινητού της σε συγκεκριμένο σπίτι σε μια παραλίμνια πόλη κάτι που δεν γνωρίζαμε». 

Η αποκάλυψη αυτή των Ελλήνων του FBI προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και γέννησε ερωτήματα την οικογένεια της άτυχης Ειρήνης αφού όπως είπε ο κ. Ταουξής δεν υπήρχε κανένας λόγος για να εκπέμπει το κινητό της 44χρονης από εκείνη την πόλη αφού δεν έχει καμία σχέση με το Μεσολόγγι, ούτε με το Αγρίνιο, ούτε με το σημείο που βρέθηκε νεκρή. Την ώρα που όσοι ασχολούνται με την υπόθεση αναζητούσαν το κινητό τηλέφωνο της Ειρήνης Λαγούδη στη λίμνη Τριχωνίδα, οι έρευνες των ανθρώπων του FBI ανέφεραν στον δικηγόρο της οικογένειας πως το στίγμα του βρίσκεται σε συγκεκριμένο σπίτι. 

«Μας ενημέρωσαν λοιπόν από το FBI ότι το κινητό είναι κλειστό και εντοπίζουν το στίγμα του σε μια επαρχιακή κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας και μας έδωσαν τη διεύθυνση. Όταν πήγαμε στη διεύθυνση και διαπιστώσαμε σε ποιόν ανήκει δεν πιστεύαμε στα μάτια μας αφού ανήκει σε άτομο που ενδεχομένως να συνδέεται με την υπόθεση αλλά εμείς αγνοούσαμε την ύπαρξή του» επισημαίνει ο κ. Ταουξής.

Η Ειρήνη Λαγούδη είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στην παραλία Φοτμού στο Θέρμο στην Τριχωνίδα, σε απόσταση περίπου 1,5 ώρας από το σπίτι της. Την τελευταία διαδρομή που έκανε η 44χρονη με το αυτοκίνητό της μάρκας Ford Ka ήταν το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 και κατέγραψαν κάμερες παρακολούθησης του πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή Καινούργιο, κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα της Αιτωλοακαρνανίας. Το τελευταίο σήμα του κινητού της Ειρήνης καταγράφηκε στις 13:47 το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου από την περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος. 

Τα παιδιά και ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη επιμένουν πως ο θάνατος της αγαπημένης τους Ρηνούλας είναι δολοφονία και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι πολλά.  Πώς αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της μια γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, με το ένα από αυτά σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία και ψυχολογία; 

Μια μάνα που αποφασίζει να αυτοκτονήσει, αγοράζει γλυκά για το παιδί της που γιορτάζει την επόμενη μέρα και λέει στο άλλο της παιδί «δεν θα αργήσω, παιδί μου, πετάγομαι κάπου και θα έρθω»; Κάποιος που έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει γιατί έπρεπε να βάλει τέλος στη ζωή του με τον μαρτυρικό αυτό τρόπο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και όχι καθισμένη στη θέση του οδηγού; Πώς έσβησε η φωτιά; Πώς μια γυναίκα που έχει έρθει αντιμέτωπη με τόσο πόνο στη ζωή της και τα έχει βγάλει πέρα με το κεφάλι ψηλά αποφασίζει να αυτοκτονήσει για έναν άνδρα; 

Τα παραπάνω αλλά και η εικόνα με τα εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια που τριγυρίζουν σαν εφιάλτης  στο μυαλό τους και κυρίως η απάντηση που ψάχνουν όχι μόνο στο πως έγινε αλλά κυρίως στο ποιος το έκανε αφού το σενάριο της αυτοχειρίας το απορρίπτουν κατηγορηματικά, στοιχειώνουν ακόμη και σήμερα την καθημερινότητα τους...

protothema.gr