Κολώνα στην Κύθνο.

Ένα φυσικό κόσμημα στολίζει τη γραφική Κύθνο, απαθανατισμένο σε περισσότερες φωτογραφίες απ’ όσες μπορεί κανείς να μετρήσει.
Ο λόγος για την παραλία Κολώνα ή για τις παραλίες στην Κολώνα, καλύτερα, μιας και μιλάμε για μια στενή λωρίδα γης που χωρίζει τη θάλασσα.
Ή για μια χερσαία γέφυρα από άμμο που ενώνει την Κύθνο με το γειτονικό νησάκι του Αγίου Λουκά, διαλέγεις και παίρνεις.
402629272
Η μοναδικότητα του τοπίου δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση: κρυστάλλινα νερά, καταγάλανο χρώμα, χρυσαφένια άμμος και αυτό το αμφίπλευρο της παραλίας κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.
403862752
Η αμμουδερή και χιλιοτραγουδισμένη λωρίδα, η «Βασίλισσα» για τους ντόπιους, απαιτεί μάλιστα και πανδύσκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο, αν δεν επιλέξει κάποιος την ξενοιασιά του καραβιού. Έτσι σε αποζημιώνει όμως περισσότερο, καθώς η ταλαιπωρία και το άγχος του δύσβατου χωματόδρομου αποφορτίζονται από το τοπίο και μάλιστα διπλά!
1015629394
Δυο ξεχωριστές παραλίες εκατέρωθεν της στεριάς δημιουργούν τη γεωμορφολογική ιδιαιτερότητα της Κολώνας που σε καλεί να κολυμπήσεις, για άγνωστο λόγο, και στις δύο πλευρές της και να χαρείς τα κρυστάλλινα νερά και την παχιά άμμο. Εις διπλούν…
639725899
Γιατί να πας: γι’ αυτό το θάλασσα μπροστά, θάλασσα πίσω! Το ιδιαίτερο του τοπίου δηλαδή και το φυσικό κάλλος-χάδι στα μάτια που επιφέρει. Και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, πάντα, εικόνες που δύσκολα θα ξεχάσεις… www.newsbeast.gr