Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 ολόκληρο κοτόπουλο 2 1/2 κιλά
6 πατάτες κομμένε σε κύβους
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 πράσα
½ φλιτζάνι ζωμό κότας ή κρέατος
3 λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο για να καθαρίσει και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες.
Σε μια βαθιά γάστρα ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο, βάζουμε το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον άνηθο και το ζωμό κότας.
Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. govastileto.gr
Για 4-6 άτομα
1 ολόκληρο κοτόπουλο 2 1/2 κιλά
6 πατάτες κομμένε σε κύβους
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 πράσα
½ φλιτζάνι ζωμό κότας ή κρέατος
3 λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο για να καθαρίσει και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες.
Σε μια βαθιά γάστρα ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο, βάζουμε το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον άνηθο και το ζωμό κότας.
Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. govastileto.gr